måndag 24 maj 2010

Köket


Ni har ju redan fått se vår tvättgarderob och lite av matplatsen, men här kommer några små glimtar från köket. Det är inte speciellt stort, men i allafall hyfsat funktionellt även om det inte gjort ont med lite mer bänkyta. Å kanske släta bänkar istället för de kaklade vi har nu. Men, men...så här ser det ut i allafall.

Gasspis med dito ugn å mikrovågsugn kombinerat med köksfläkt ovanpå. Vänder man sig lite till höger...


...får man se ena hörnet av köket där hushållsassistenten, en Kitchen-Aid, huserar. Den har varit till stor hjälp och gjorde saknaden av min röda älskling hemma i Sverige betydligt mer hanterbar. Prismässigt är den en dröm jämfört med hemma, si så där 3000 billigare än vad jag gav för si så där 1½ år sedan. Ni skådar också vår diskmaskin och strax utanför bilden är bänken slut. Roligare än så blir det inte.Ett sista span åt höger innan vi byter varv...

...å där hittar vi slutet på bänken och nästa Kitchen-Aid-kompis. På andra sidan bardisken hägrar vardagsrummet, förutom till höger där matbordet står. Till vänster i bild ser ni några bananer som ligger och skräpar. Ska vi ta och kika närmare på dem?


Som synes är den obligatoriska dalahästen på plats. :) Inköpt i Nusnäs under mitt konfirmationsläger för ett ansenligt antal år sedan. Vi vänder lite tvärt vänster och kör förbi spisen för att titta vad som finns på andra sidan. Föga förvånande - en kyl och frys (med ismaskin) och en mycket blygsam kokbokssamling ovanpå.

Vi avslutar kökstouren mitt emot kylen där vår dryckesstation är belägen. Den består av en Soda Stream, en Nespresso kaffemaskin (arvegods från svåger med fru sedan deras dagar i staterna) och en Nespresso Aeroccino mjölkskummare (vi har en av äldre modell hemma, sååå bra). Till höger i bild skymtar vårt skafferi också, litet och smalt, men vi har ändå lyckats få in en hel del grejer där. :)


Välkomna igen på nästa visning som om allt går bra kommer ge er en bättre bild av vårt vardagsrum. :)

Inga kommentarer: