fredag 14 maj 2010

Matplatsen


Nu hade jag då egentligen tänkt lägga in några foton från vårt kök, men bilderna som såg oh så skarpa ut i mobilen (med vilken jag fotar i princip allt till bloggen) var inte fullt så skarpa på en lite större skärm. Nya foton ordnas snarast möjligt (ska bara röja undan disken...hmm...) och tills dess får ni stå till godo med ett något mindre suddigt, dock inte knivskarpt, foto av vår matplats.

Den består av våra vänner Norden, Norvald och Märit från vår huvudleverantör IKEA och så några finska vänner i form av Kivi-lyktor som vi helt fräckt importerat i resväskan när vi flyttade över. Bordet på bilden är dessutom extrautrustat med några nejlikor i ett dricksglas.


I bakgrunden ser ni vår soffa, även den från IKEA, och direktimporterade kuddfodral som maken fick med sig sista svängen han var över hit innan själva flytten. Den lilla tv'n på soffbordet kan ni ju försöka tänka bort. Den har sin permanenta plats i sovrummet (vi fick ärva den av en kompis som inte längre hade behov av den), men när vår projektor passade på att gå sönder så fick lill-tv'n flytta ner en våning. 13" är dock inte så stort och att placera den på tv-bänken ett par meter bort hade blivit väl bra...därav den skumma placeringen på bordet. :)

Projektorn är dock frisk igen, tror vi, efter garantireparation och den lilla apparaten förpassad tillbaka till våning två.

Om vi är mastodontmånga (läs 8-10 personer) får man flytta soffbordet en aning, vända på bordet och lägga i iläggskivan. Med fyra klappstolar från garderoben och inhämtande av korgstolarna från balkongen så har man vips löst sittproblematiken utan problem. Smart va? Än så länge har vi dock bara varit 5 personer som mest, men potentialen finns i allafall.

Å tänk att på söndag har vi varit här en hel månad...hur det har gått till vet jag faktiskt inte, vet ni?

Inga kommentarer: