onsdag 26 maj 2010

Vardagsrum


Då var det dags för lägenhetsvisning numero nånting. Vardagsrummet står på tur och det är, precis som resten av vårt amerikanska hem, fullsmockat med IKEA-prylar. :)

Vi börjar med en liten översiktsbild, inte helt olik den ni fått se innan. Matplatsen i förgrunden och där bakom skymtar soffa och soffbord.


Här har jag traskat till andra sidan rummet och nu ser ni soffan och soffbordet och jo minsann, där borta i hörnet finns det fler dalahästar. Nu i plädform och förutom morotsvarianten som syns finns det andra trevligheter som en kaktushäst, en flygvapnethäst och såklart en dalahäst för att nämna några. I bakgrunden ser ni köket, men det har vi ju redan avhandlat i ett annat inlägg.


Mitt emot soffan finns en förvaringsbänk med elektronikprylar i och högtalare på. Å det där vita som hänger ovanför är filmduken till vår projektor som sitter monterad på väggen vid trappan (trappan syns bakom soffan, men ytterväggen bakom den är utom bild). Tanken är att den ska kopplas ihop på något elektriskt vis så att duken åker ner när allt annat tv-relaterat slås på, men dit har vi inte kommit ännu. På väggen bakom duken ska det upp lite foton och sånt trevligt så att man slipper titta in i en vit vägg när duken är upphissad.


Avslutar med ett foto på några av fönstrena i rummet och utanför skymtar ni balkongen, på vilken solen faktiskt skiner idag vilket inte varit helt vanligt de senaste dagarna. Min stora skolbokssamling har fått sin plats i fönstret och några få sällskapsspel som fick följa med från Sverige (Kasta gris och Uno) har hittat hem i nästa glugg.


Vardagsrummet har dubbel takhöjd vilket innebär si så där 7 meter. Fönstrena är därmed därefter och ovanför de små fönstrena ni ser överst på bilden finns en uppsättning till som är lika stora som de nedre. Varma dagar är det klart trevligt med persienner. :)

Nu väntar hemmafrulivet på mig. Det är tvättar som ska tvättas, diskar som ska diskas och föreläsningar som ska...ja...lyssnas på. Som tur är finns det ju maskiner som ger en hjälpande hand, men lyssneriet får jag allt står för själv.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det är jättefint hos er, jag tycker ni fått till det hur bra som helst :)

Erika sa...

Sara: Tack snälla du! :)