lördag 22 december 2012

Racerbilstårta


Lika bra att fortsätta när jag har ångan uppe... Här kommer bilderna på racerbilstårtan jag skrev lite kort om i det här inlägget.

En vän till familjen och tillika kollega till maken har bott på den här sidan pölen i ganska många år nu, men bestämde sig tidigare i år för att hemlandet åter kallade och senare idag sitter han på ett plan mot Svea rike. Något stort avskedspartaj var inte aktuellt, men vi lyckades i allafall få till ett litet, litet tårtkalas på kontoret med de närmast sörjande kollegorna och där kommer jag in i bilden. Inte som kollega då, men tårtleverantör typ.

Herrn i fråga pysslar en del med radiostyrda bilar, såna där rejäla saker som körs på bana och det tillsammans med själva flytten fick bli min inspiration till tårtan. En radiostyrd racerbil med släp modell flyttkartong och så en väg som sträckte sig över tårtan från startpunkten utmärkt med en amerikansk flagga till slutdestinationen utmärkt med en svensk. Alla dekorationer (förutom flaggor, radioantenn och hopkopplingsanordning till släpet) är gjorda i marsipan....eller förresten, "gräset" är smörkräm, och under täcket döljer sig en prinsesstårta med hallonsylt och krämgrädde, spacklad med smörkräm. Texten är skriven med en tuschpenna med ätbart bläck. Tårtan gick ner så vår kalaskupp verkade ha lyckats. :)

Lite bilder...
Inga kommentarer: