fredag 21 december 2012

Veckan som gick...


Hej igen!

Lite tyst blev det allt ett par dagar, intensiv helg krävde lugn vecka (som sen visst inte blev så lugn, men, men...)

Glöggfikan gick finfint, om än inte som planerat. Några mini-pepparkaksmuffins blev det inte (och tur var nog det, så mätta som vi blev) då graviditetströttheten tyckte annorlunda. Nigella-fudgen blev som vanligt super, hur fel kan det bli när man egentligen bara smälter ihop saker? Årets bubblare blev dock ett fiasko som sedan vändes till succé. Fudgesmeten ville liksom aldrig stelna ordentligt och bli, ja, fudgig, utan uppförde sig mest som en seg kola. Dock smakade den helt okej och fastnade inte i tänderna vilket är trevligt, och inte kan man bara slänga ut en godissats som innehöll 200 g god mjölkchoklad och en hel påse turkisk peppar. Jag rullade kulor av smeten efter bästa förmåga, doppade dem i mörk choklad och ploppade ner dem i pappersformar och dekorerade med lakritsströssel. Eftersom vi hade en del lakritsälskande gäster på fikan gick de mer än hem och kvar blev  bara några få stackare som maken nu sätter i sig allt eftersom. Receptmakaren kokade visst sin smet ganska rejält, även om hon själv rekommenderade att inte göra det då den blev lite grynig, och kanske är det kokningen som krävs för att smeten ska sätta sig ordentligt. Nåja, bra blev det ju ändå och vill ni prova själva finns receptet här.

Några suddiga bilder kan jag också bjuda på, tror mobilens kamera blev lite förvirrad av alla lampor och tända ljus. :)

Bordet med alla sina godsaker...

...mjölkchoklad- & lakrits-vadmannuskakalladen och Nigella-fudgen...

...å så mini-lussekatter och köpe-pepparkakor!

Vad hände då resten av veckan eftersom den inte blev så lugn som tänkt? Tja...lite allmänt pyssel, sista julklappsinköpen (dock gjorda över internet, men sånt tar ju också tid, speciellt när det strular), ett snabbt påkommet läkarbesök och så bakades det en prinsesstårta med racerbilsdekoration (bilder kommer). 

Häpp så var det fredag igen, maken jobbar sin sista dag inför julen och jag har ett kök att sanera efter att ha ägnat förmiddagen åt att baka såna här piffiga burkpajer. :) Nu står de i frysen och gottar till sig, men vi ska provbaka två ikväll och om de visade sig vara ätbara ska de andra två få flytta till grannarna som vi hoppas kunna övertala att köra in våra soptunnor efter nästa veckas hämtning då vi just då kommer mysa på hotell lite längre söderut. Risken att de säger nej är nog inte så stor, för visst skulle ni också tycka att två små äppel-, tranbär- och apelsinpajer skulle vara en bra kompensation för att gå ett kvarter fram och tillbaka? Får se om minnet är med mig, det har varit lite...hmm...opålitligt...på sistone, så jag kan ta lite kort på pajerna också...

Nu sanering, handling, biltankning och sånt. Å solen har äntligen tittat fram efter morgonens envisa regnande. Trevlig fredag (ja, eller lördag, beroende på var ni nu befinner er) på er!

Inga kommentarer: