lördag 22 december 2012

Tillfälligt avbrott


Regnet öser ner ute och vi har precis haft nattens (morgonens?) andra strömavbrott. Vaknade vid femsnåret av att badrummet kallade och väl där upptäckte jag att det hände väldigt lite när jag tryckte på lampknappen. Å så var det väldigt tyst...här är aaaldrig tyst. Datorer som brummar, värmesystem som susar och en kyl/frys som går igång emellanåt. När vi har ström alltså. Ett samtal till elleverantören bekräftade att folk var ute och jobbade på felet och att det skulle vara löst ett par timmar senare. Nu tog det kanske 45 min-1 h innan den kom igen, för att ge sig en halvtimme senare. Nu har vi fått den åter och jag hoppas den stannar...gillar inte strömavbrott...fast vi bor mitt i ett villaområde bara ett par minuter från centrum känns det lite osäkert och utsatt utan de där volten och amperen. Å jag som är uppvuxen mitt ute på landet där strömavbrott var mer regel än undantag vintertid. I allafall tills dess att kraftledningarna grävdes ner under jord. Tänka sig...jag har kanske gått å blivit stadsbo även i sinnet. *chockad*

Den genomförkylda maken har fått té för att hjälpa mot allt det där som förkylningar drar med sig och har nu somnat om igen. Jag ska ställa klockorna på ugn/mikro för andra gången och hitta mig en macka. Det är problemet när den snabba kisspausen förlängs så jag hinner vakna till, då gör även magen det och protesterar högljutt över att inte fått sig något till livs på flera timmar. Lite té till mig också kanske och en rostmacka med ost så kan jag lika gärna sparka igång den här dagen. Hej så länge!

Inga kommentarer: