måndag 31 december 2012

Nyårsförberedelser - check!


Så var den här...årets sista dag. I Sverige är det alldeles strax dags för bubbel och fyrverkerier, men här ligger vi ju 9 timmar efter och har alltså rätt gott om tid kvar. Jag lullar fortfarande runt i yogabyxor (hittade en mammavariant på Old Navy häromdagen och jag tror jag kommer bosätta mig i dem det närmaste halvåret eller så), men till kvällen vankas det sidenblåsa och stickad bolero. Fint ska det va´!

Förberedelserna är gjorda under de senaste dagarna och resulterade i efterrätten (gjordes igår) som blir crème brulée med lime och passion, även om det höll på att bli något helt annat då passionsfrukt tydligen inte går att finna i detta stora land vid den här tiden på året. Sensommar/tidig höst är säsongen för dessa små skrynkliga frukter och även då är det tydligen snudd på omöjligt att hitta dem (å gör man det är de svindyra). Frysdisken, där jag hittade fruktkött på påse, blev räddningen och förhoppningsvis blir efterrätten god också.

Igår fick jag även till Annikas Cocostryffel med kardemumma och redan i lördags doppades vita chokladtryfflar med vanilj och citron i ännu mer vit choklad så det stod härliga till. Dessa är nu packade i en fin burk och ska med som tilltugg till bubblet vid 12-slaget. I mitt glas kommer det hällas äppelcider, medan de övriga i sällskapet pimplar något starkare. Tryfflarna lär passa till vilket som.

Jag hade ju gjort saker idag också...bakat bröd minsann. Leila's formfranska står och svalnar på bänken och ett av bröden kommer packas ner i fin presentpåse (av bästa recyclingslag då samma påse åkt fram och tillbaka mellan oss och värdparet flera gånger nu) tillsammans med en finfin marmelad med hallon, persika och champagne. Kan det bli mer nyår i en marmeladburk än så? Etiketten jag pysslade ihop till påsen lyder "Gott Nytt Frukost-År!" och med nybakat, rostat bröd och gnutta champagne på toppen så borde det inte kunna bli annat än gott. :)

Nu ska jag slänga mig iväg till affären en kort sväng, mycket är stängt imorgon såklart, för att fixa ingredienserna till morgondagens traditionsenliga pizza och glöm för allt i världen inte att kolla på Ivanhoe, annars kommer Sara och tar er! ;)

Gott Nytt År på er alla, hoppas 2013 behandlar er väl!


Inga kommentarer: