måndag 19 september 2011

Idag är ingen vanlig dag...


...för idag är det minsann min födelsedag. 33 år ung blir jag om mattekunskaperna stämmer och eftersom jag föddes den 19 september 1978 kl 15.20 (tror jag...minnet är lite suddigt gällande tiden) borde det bli rätt. :)

Vad har jag då gjort idag? Tagit det lugnt mest hela dagen. Svettats floder då termometern visat på upp emot 35 grader idag. *puh* Å varit en sväng och handlat lite. Pratat i telefon och besvarat gratulationer på Facebook (har en runda kvar där, hemskt vad många som ville gratta en minsann). Å så har jag öppnat paket såklart. En finfin grå stickad poncho + en peng från mamma, pappa och lillebror. Den är från KappAhl, men jag hittade ingen bild på den på hemsidan. Lite tunnare garn, glesstickad som sätts ihop med en stor säkerhetsnål framtill så får ni använda er fantasi istället. :) Maken överraskade med en långweekend till New York *jippie* och jag blev jätteglad förstås. Datumet är ännu inte spikat, tanken var först sista helgen i september, men eftersom pillerknaprandet gör att vi inte riktigt vet när det vankas besök hos farbror doktorn (hormontillskotten kan göra att cykeln förändras något) så får vi avvakta lite och boka en lämplig helg lite längre fram.

Pga den löjligt höga temperaturen kom tårtbotten till kvällens födelsedagstårta precis ut ur ugnen, att öka värmen ytterligare inomhus när solen stekte som värst på utsidan kändes inte helt rätt liksom. Som tur är går tårtan i sig rätt snabbt att svänga ihop när bottnen väl svalnat om en stund, blir inga konstnärliga dekorationer idag utan ett marsipanlock på Operatårtan (det blev en mindre storlek då vi bara är två som mumsar), lite kakao pudrat på toppen och sen får det vara bra. Att jobba med marsipan i kletvärme är inte att rekommendera.

Kalasas ska det göras lite längre fram när vi kan få ihop en tid som passar och då är planen traditionellt svenskt kaffekalas. Några sorters småkakor, ett par mjuka varianter och så tårta på det. Sockerchock som heter duga skulle jag tro, men vad gör man inte för sina traditioner? Att jag skulle ha en baktanke (ha ha, jag är sååå rolig!) med konceptet i form av att i princip allt går att göra i förväg och stoppa i frysen inkl tårtbottnar så att det mest är garnerande kvar på själva dagen tycker jag vi pratar tyst om. ;)

Nu ska jag ta och uppsöka en takfläkt en stund, de häringa för-höst-värmeböljorna är inte att leka med.

Förresten...den som känner för att fira mer än min födelsedag idag har alltid alternativet att spana in Talk Like A Pirate Day som infaller den 19/9 varje år. :)

Tja'rå landkrabbor! :)

4 kommentarer:

Johanna sa...

Grattis igen och som du märkte fick jag aldrig ringt. Josefin kom på besök och vips var det nattning och allt vad det innebär, så vi får höras på telefon en annan dag helt enkelt. Men det låter som du hade en bra födelsedag iaf. :) Ingen dålig present av W heller.
Kram!

Anonym sa...

Eftersom vi befinner oss i olika tidszoner så får det bli ett grattis lite i efterskott! Hoppas hela dagen blev mysig och att tårtan var god och inte rann bort i värmen.

Fröken Frodig sa...

Grattis i efterskott :)

Erika sa...

Johanna: Ibland blir det ju inte alltid som man tänkt, men nu har vi ju fått telefoneras vid lite iaf. :)

brysselkakan: Tack!

Fröken Frodig: Tack!