lördag 17 september 2011

I väntan på en uppföljning...


I våras/somras upptäckte jag Downton Abbey. Denna fantastiska tv-serie i alldeles för få avsnitt som jag bläddrat förbi på Netflix flera gånger pga att min, förmodligen värmeutslagna, hjärna kopplade "Abbey" till nåt med kyrkan och jag kände inte för att se nåt religiöst drama just då. Ack så fel jag hade! Vi snackar kostymdrama på hög nivå, brittisk landsbygd och tidigt 1900-tal. Arvstvister, vackra kläder och förbjuden kärlek. Precis allt det där som jag är så svag för. Att man sen inte direkt blir spontant blind av en del av skådespelarna är ju alltid en trevlig bonus. :)

Efter att jag maratonspanat mig igenom första säsongens sju avsnitt kikade jag på nätet och insåg att säsong två var under inspelning. *jippie* Dock skulle den sändas i England först i höst (första avsnittet imorgon söndag faktiskt) och inte på den här sidan pölen förrän i januari 2012. En julspecial ska också vara på gång, men den lär väl sändas här i april eller nåt. Längtar gör jag hur som helst...mycket.

För att ha något annat att vila ögonen på under tiden har jag spanat vitt och brett på Netflix streamade utbud och har hittills klarat av följande:

 • Star Trek: Enterprise
  - Så bra, så bra även om den dippar lite i tredje säsongen.

 • Glee
  - Jag är ju en sucker för musikalfilmer/-serier.

 • My So-Called Life
  - Många minnen...

 • Mad Men
  - Inte helt fast från början, men efter några avsnitt var det kört.

 • The Tudors
  - Sett säsong ett och början på den andra så här långt, det är intensivt minst sagt.

 • That 70's Show
  - Bara ett gäng avsnitt så här långt...så hjärndött, men ändå så kul och förvånansvärt aktuellt.
Jag har gjort annat i sommar än att titta på tv faktiskt, men något avsnitt eller två när jag ätit lunch har det blivit och så istället för "vanlig" tv om kvällarna. Å är ni inte sjukt imponerade över bredden på mina val? Lite djupt och historiskt, lite flummigt och pårökt å så lite däremellan.

Nähä...om man skulle fundera ihop lite mat...å kanske slå på tv'n. Trevlig helg på er! :)

4 kommentarer:

Sara sa...

här kikar man in i förhoppningen att du ska ha skrivit något och vips - flera inlägg :)

Erika sa...

Sara: Jupp, I'm back! :) Sen får vi se hur flitig jag kommer vara, men försöka kan man ju alltid.

Fröken Frodig sa...

Åh, Downton Abbey är ju så bra!

Erika sa...

Fröken Frodig: Japp, såå bra! Längtar till jag kan se säsong 2. :)