fredag 23 september 2011

Octomom?


Hej hej hallå!

Här har varit tyst ett par dagar och anledningen till det kan nog i mångt och mycket stavas M-e-t-f-o-r-m-i-n. :P Vi är inte de bästa av vänner och jag har sedan några dagar tillbaka fått gå ner till halv dos. Jag mår liiite bättre på 500 mg än 1000, men som vanligt är det ju inte direkt.

Jag håller dessutom fortfarande på att klura ut vad jag kan och inte kan äta för att inte få ett blodsocker som åker berg-o-dalbana. Just nu innebär det minimalt med kolhydrater även om jag på den lägre dosen faktiskt har kunnat få i mig läckerheter som bröd (surdegs- eller fullkornsvarianten) och lite frukt. Lite Low Carb/GI-stuk över det hela. Å dryckesmässigt pratar vi vatten och osötat isté (tur att jag inte gillar det sötat).

Imorgon ska vi på inflyttningsfest och då tänkte jag skoja till det med lite Sprite Zero som förhoppningsvis inte ger någon våldsam reaktion. Jag hoppas innerligt att biverkningarna ger med sig snart då jag har ett antal månader framför mig med tablettknaperi även om vi skulle ha lyckan att bli gravida under första cykeln.

Så...första cykeln...hur går det då? Även om min kropp inte riktigt är bundis med Metforminen verkar den vara mer vänligt inställd till Letrozolen. Bortsett från lite obehag vid fjärde och sista dosen har biverkningarna hållt sig borta gällande hormonpreparatet den här cykeln och resultatet på dagens uppföljningsultraljud (hur många poäng ger det ordet på Alfapet?) blev... *trumvirvel* ...åtta äggblåsor! Fatta åtta stycken. *kallsvettas lite*

I en normal, omedicinerad, cykel mognar och släpps ett ägg. I mitt fall har jag som sagt åtta stycken i storleksordningen 8-11 mm. Hur många som kommer växa sig stora nog och som till slut kommer släppa taget är såklart svårt att säga i dagsläget. På måndag blir det nytt ultraljud för att kolla tillväxten och sen börjar det närma sig.

Risken för flerbörd ökar för varje livsdugligt ägg som släpps, men jag har inga planer på att bli någon ny Octomom. Ett styck frisk liten bebis känns alldeles rimligt och två kan vi också hantera om det blir på det viset. Fortsättning följer helt enkelt...

Trevlig helg på er!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Trevlig helg du med! Och kul att äntligen fått pratat lite igår. :) Hoppas nu festen blir trevlig och att inga konstiga biverkningar uppdagar sig pga diverse mat- och dryckesintag.
Här är barnen feberfria så tänkte ta en promenad (dom i vagn så klart) och hoppas att den friska luften kryar på oss alla 4!
Hälsa W!
Kram!

Erika sa...

Johanna: Ja det är inte lätt att få ihop tiderna med 9 h skillnad. :) Skönt att de små börjar friska till sig. *kram*