tisdag 21 december 2010

Chokladkladdkaka - till Anna som läser ikapp :)


På begäran... Här kommer receptet vars länk fallit bort i ett tidigare inlägg i samband med att Fru Kitchenbloom bytt bloggadress. Hoppas det ska smaka Anna!

Husets Chokladkladdkaka

4 ägg
2 dl strösocker
200 gram smör
200 gram mörk choklad, minst 70% cacao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

* Smält smör och choklad tillsammans på spisen
* Vispa ägg och strösocker pösigt
* Rör ner mjöl blandat med bakpulver och choklad/smör-blandningen i äggsmeten
* Häll smeten i smord rund form med löstagbar kant (sk. springform)
* Grädda kakan i mitten av ugnen, 225 grader varm, och ta ut kakan efter 10 minuter. Den ska vara lös!!
* Låt kakan svalna i formen till nästa dag
* Servera med grädde och frukt eller bär.

Receptet är alltså hämtat från Kitchenblooms blogg och rekommenderas å det varmaste. Godaste, och enklaste, kladdkakan man kan tänka sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack!

/Anna

Erika sa...

Anna: Vassego´! Hoppas den smakar. :)