tisdag 21 december 2010

Glöggfika 2010


Titeln kan ge intrycket av att vi minsann är sådana där duktiga personer som bjuder till organiserad glöggfika varje år med minst sju sorters knäck och hemodlade clementiner, men tänka sig att det faktiskt är första gången vi lyckats få till fikan. De hemodlade clementinerna har vi dock fortfarande en bit kvar till. Nästan otroligt att det skulle krävas en utlandsflytt för det...men, men...

Fika blev det med glögg (Saturnus export spetsad med lite ljus rom), hembakade lussekatter och mini-pepparkaksmuffins med eller utan ädelost, Nyåkers "vanliga" pepparkakor och julgodis (skumma tomtar, två sorters knäck och pistagefudge). Å så russin, mandlar å clementiner då. Kaffe å julmust när glöggen var uppimplad.

Gästerna kom, åt och var som jag förstod det fullt nöjda. Sverige, USA och Kina var representerade i en skön blandning. Å sen spelade vi lite PS3 Move-spel också, hej vad det gick.

I bloggens värld blir dock inget för gammalt eller tar slut så ta för er bäst ni orkar, själv ska jag gå till affären för inköp av keso (eller cottage cheese som det heter här) för fortsatt pyssel med Projekt ostkaka.

Å fikan utspelade sig som ljusen skvallrar om den tredje advent. :)

Inga kommentarer: