fredag 6 november 2009

Kladdigt värre


Ni glömmer väl inte Kladdkakans dag imorgon?! Vi firade i förskott på jobbet idag med mina hembakade kladdkaksmuffins med vispgrädde till och initiativet var klart uppskattat. Det är mäktiga små saker, med allt möjligt spännande i, men självklart inga kalorier. :)


För den som vill baka en stor kaka istället för flera små kan jag rekommendera Kitchenblooms recept. Omöjlig att misslyckas med...vispa lite här, smälta lite där, blanda ihop allt och in i ugnen i 10 minuter. Efter en natt i kylen är den alldeles lagom kladdig och alldeles, alldeles underbar. Inga kalorier i ingredienslistan för det här receptet heller...I don't do kalorier. ;)

Happy baking!

Edit 101221: Så där...nu har jag uppdaterat länken till Kitchenblooms kladdkakerecept, hon har gått och bytt bloggadress, därav den felande hänvisningen. Nu ska den dock funka. Vart bílden tagit vägen är en annan femma, tror jag får leta på min andra dator efter den.

4 kommentarer:

Fröken Frodig sa...

Kladdkakans dag!!! Visste ju inte ens att det fanns, jag är ju löjligt förtjust i kladdkaka :) Blir nog muffinsvarianten hos mej med.

Erika sa...

Fröken Frodig: Jag tror det är en ganska ny "dag", men med klar potential att bli en tradition. Som tur för mig blev det några muffinsar över som står i min kyl och väntar på att bli uppätna. De lär inte behöva vänta så länge. :)

Anonym sa...

Lägg gärna ut receptet för länken fungerar inte längre...

//Anna som håller på att läsa ikapp sig i din blogg efter länk från HedgehogSara...

Erika sa...

Anna: Sådär, nu är länken uppdaterad, men jag ska lägga ut receptet igen. Håll utkik! :)