fredag 30 september 2011

Tropisk hetta


Eftersom det varit lite dålig action här på bloggen ett par dagar slänger jag in två inlägg på samma gång... Den här musmattan, eller rättare sagt texten på den, stämmer in rätt bra på mig just nu. *puh*

Bild lånad från: http://www.ephemera-inc.com


Idag var en ny dag och just denna innebar nya mediciner. Den här gången sportar jag progesteron (gulkroppshormon) 2 gånger/dag, men just de här hormonpillrena behöver jag inte tvinga ner tillsammans med de andra utan de är mer...hmm...lokalverkande. Lite pilligt och kladdigt, men det ska väl funka det med hoppas jag.

Det jobbiga med nya mediciner är inkörsperioden när kroppen ska ställa om sig, idag har det hittills inneburit huvudvärk av och till och vallningar (därav bilden ovan). Jag börjar få stor förståelse för vad som vänta skall om si så där 20 år i form av klimakteriet. *fläktar med en tidning* Inga extrema humörsvängningar ännu (fast ja...ni borde kanske fråga min make om den saken), men det är svårt att veta efter en dos hur de egentligen funkar.

På måndag ska jag dessutom agera nåldyna då jag fått bokat första besöket hos en akupunktör och har fyllt i alla (8-10 st!) papper med sjukdomshistorik och sånt inför besöket. Hon kommer kontrollera pulsen, kolla tungan och sätta x antal nålar i mig på diverse ställen och komma med råd och tips för att förbättra chi. Det blir mitt första möte med traditionell kinesisk medicin, både spännande och lite läskigt på samma gång. En stor fördel är att hon utför sina behandlingar på två ställen, ett av dem råkar vara min läkarmottagning som ligger 10 min promenad hemifrån och jag kan alltså promenera dit och hem och behöver inte oroa mig för att köra bil ifall jag känner mig lite yr eller orkeslös efter behandlingen.

I övrigt kan vi inte göra så mycket mer än att vänta och se. Fortsättning följer återigen...

4 kommentarer:

Sara sa...

jag testade ju aku förra veckan för första gången, fattade inte varför han satte nålar i min fot, men fybövelen - det kändes i hela kroppen. Jag har bara gott att säga om akupunktur :) Kram!!!

Erika sa...

Sara: Ja, vi får väl se vad hon hittar på imorgon, akupunktören. Spännande och oh så läskigt. :)

Livet runt 30...5 sa...

Yeah! Vad spännande med akupunkturen, du vet ju redan mina rekommendationer i samma syfte så det ska bli spännande att höra hur det går för er.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Ingen kännbar skillnad såhär efter en behandling, men hon ville gärna köra en 10-12 stycken så det kommer väl. :)