tisdag 4 oktober 2011

Höst i RWC


Då är den kommen då...hösten. Igår brakade den loss med besked genom att överösa oss med regn större delen av dagen. Det är ungefär det hösten/vintern/tidiga våren går ut på i det här hörnet av världen, regn. Jag tycker om hösten överlag, regnsmatter på taket, tända ljus på matbordet och liksom kallfrisk luft i...ehh...luften. Tyvärr får vi sällan de där klara, kalla, träden-byter-färg-till-orange dagarna utan det är antingen regn och regn, eller en liten värmebölja eller den jobbiga kombinationen värmeböljeregn vilket gör att man svettas trots att man blir regnblöt. Till vintern blir det mer rått klimat och överlag (möjligtvis med undantag för värmeböljorna) är vädret under hösten/vintern/tidiga våren väldigt likt det i sydvästra Skåne. Känns alltså nästan som hemma. :)

En skillnad är såklart att om man tar på sig gummistövlar, regnkappa och fäller upp paraplyt medan det regnar så blir man sällan uttittad i sydvästra Skåne. Det blir man här. Paraplyer har en del och igår såg jag faktiskt en till tjej med gummistövlar, men normen verkar vara springa-jättefort-och-hoppas-man-hinner-fram-dit-man-ska-utan-att-bli-blöt alternativt ta sin sweatshirtjacka och hålla upp över huvudet som ett litet tak. Ingetdera brukar funka speciellt bra.

Eftersom jag gick ner till stan och min akupunktursession igår så klädde jag ju mig därefter i just gummistövlar (röda, fina Viking med snörning i vitt), regnkappa (röd, fin från Lindex med stora tryckknappar och fickor) och paraply (svart på utsidan, blå himmel med vita fluffmoln på insidan från MoMA). Å så fick folk glo bäst de ville. :)

Idag har det hittills bara regnat lite grann, men det är inte omöjligt att det blir mer. Tänkte ge mig ut en sväng och handla lite livsnödvändigheter (läs: ägg) så får vi se om jag kommer hem med torrheten i behåll.

Akupunkturen då? Jodå, den gick bra, tror jag. Jag fick nålar i fötterna, vaderna, ena handen (mellan tumme och pekfinger), en mitt mellan ögonen och ytterligare en mitt uppe på huvudet. Det kändes precis när de gick in, inte så farligt, mer som ett litet stick eller nyp. Den mellan ögonen kändes mest och så en på utsidan av vänstra vaden. Där pulserade det liksom. Glömde fråga vad den punkten hör samman med för nåt, men jag får väl försöka komma ihåg det till nästa gång. Sen fick jag ligga i det halvmörka rummet och slappna av till plingplong-musik en 20-30 minuter ungefär och sen togs nålarna bort. Kände inget speciellt efteråt, fick en släng av rejäl frusenhet på kvällen, men om det beror på behandlingen eller inte har jag ingen koll på. Idag är jag trött, lite huvudvärk och allmänt seg. Fast det kan ju å andra sidan lika gärna bero på någon av de miljarders tabletter jag stoppar i mig. Svårt det där.

Fick lite riktlinjer för vad man ska och inte ska äta också, enligt Traditionell Kinesisk Medicin. Drycker ska vara rumstempererade eller varma (hej då ismaskinen), grönsaker grillade/ugnsrostade/ångade (no more sallader) och mjölkprodukter ska hållas till ett minimum (ingen ost, fast min morgonyoghurt var okej). Varm mat hellre än kall (mackor = dåligt) och så det vanliga då...hålla nere på socker, processade kolhydrater, kål av alla slag är bra, alkohol och koffein dåligt.

Å idag är det kanelbullens dag, ingredienserna representerar ungefär allt jag inte ska äta, men det lutar åt att det kanske blir bullbak imorgon (lite flexibilitet i dagarna måste det väl finnas) då maken får hit lite kompisar. En bulle lär sllinka ner, nån måtta får det ju vara på galenskaperna.

I övrigt då? Jodå, vågen går neråt...i våras visade den 85 kilosar (ungefär samma som de senaste kanske tre åren), men efter sommaren hade de magiskt minskat till dryga 80. Upp ett par kilo under den "trevliga" veckan och sen ner igen... Igår tyckte vågen 77 och det låter ju bra. Sen verkar vår våg vara smått hjärndöd eftersom den ändrar vikten lite beroende på var den står någonstans (alltså var på golvet i badrummet), men min teori är att om den alltid står på samma ställe så borde ju i allafall antalet minskade kilo vara desamma. Vad tror ni? Jag tycker ju inte att jag känner någon direkt skillnad så det är möjligt att det blivit lite, lite typ överallt så en idé vore ju att mäta istället. Får se om jag pallar. Målet? Finns nog inget direkt...vi får se var det slutar.

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Jag brukade få en mellan stortån och nästa och den gjorde förbaskat ont. Sen finns det en punkt på insidan vaden, ca 10-12 cm ovanför fotknölen, prova att trycka där med tummen så ska du få känna på något som gör ont. Min akupunktur rekommenderade att trycka/massera där när man hade kraftig mensvärk, skulle liksom ta bort lite av smärtan.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Sist fick jag en nål i örat, på insidan av den broskiga delen, och den kändes rejält mycket när den gick in. Annars har det varit okej, jag blir väldigt trött dagen efter en behandling dock.