onsdag 22 juni 2011

Värmebölja och onlineshopping


Nu börjar det ta sig här hemma. Sakta men säkert börjar ett hem uppenbara sig bland kvarvarande flyttlådor och sedvanligt plocka-med-grejer-och-se-var-de-passar-bäst-och-kanske-ändra-om-lite-i-allafall-kaos. Idag planeras ett besök på IKEA nu när den värsta värmen (här har varit runt 40 grader de senaste dagarna) lagt sig. Förhoppningsvis tänker inte alla andra likadant. Det behöver kompletteras med en korgstol till altanen, lite krukor och kanske någon ram bland annat. Sånt där småpyssel helt enkelt.

Jet lag'en är över för denna gång och sedan jag visade mig här inne sist har det installerats garageöppnare och jaccuzzin som vi trodde var död har fått liv igen. Där är lite kvar att fixa med den, men det går framåt även där. Tur att maken kan sånt där med elektronik, själv har jag noll och ingen koll.

Jag ägnar mig istället åt nödvändigheter som att försöka få in alla våra kläder + lite extra prylar i den lilla, lilla klädkammaren och såklart att pyssla, pynta och dekorera vår nya lya. Maria på Husligheter skrev ett inlägg igår (tror jag) om Etsy-shoppen Shavingkitsuppplies (jo, det ska vara tre P'n) och visade ett collage av bilder därifrån med bland annat ett finfint vintage lövformat teakfat och tänka sig - det fanns kvar! Det var lite kärlek vid första ögonkastet och nu är det på väg hem till mig för högst resonabla $25 (+$12 i frakt). Stort som bara den, 2 fötter brett vilket innebär 60 cm, och med upphängningsmekanism på baksidan. Jag tänker mig fint uppläggningsfat/dekoration på bord, men ev som dekoration även på vägg när fatet inte används för servering. Vi har en nisch i vårt kök med ett fast, lågt, skåp i där jag har mina tårtfat till förevisning ovanpå och det här fatet skulle nog må ganska bra på den just nu väldigt tomma väggen ovanför. Vi får se när det dyker upp var det passar bäst. Jaså, ni vill se bild också? Ja men vassego då, här är det.Bild lånad från: http://www.etsy.com/shop/shavingkitsuppplies

Här skrev jag lite om mina shoppingplaner i Malmö och jodå, jag fick tag på det där fatet som nu pryder vårt soffbord, jag suckade mig runt Norrgavels butik då de har så mycket fint och allt (eller ja det mesta i allafall) är så dyrt och såklart inte heller resväskeanpassat. Malmö Moderna Museeum hade inte Mjölkplanschen jag letade efter, jag ringde dem och frågade, och jag fick därför bli lite mer kreativ och ringde Favoritsaker.se för att se hur snabbt de kunde leverera. Snabbt visade det sig, samma dag gick paketet iväg och jag kunde hämta upp det dagen därpå på Schenkers utlämningsställe. Mycket bra service - tack för det! Bild på den med? Kej'rå...

Bild lånad från: http://www.favoritsaker.se/


Den ska hänga bakom vårt matbord där ett litet Sverigetema ska få råda, typ dalahästen på en hylla tillsammans med svenska flaggan å så där. Jag tyckte det kunde varit lite knasroligt med ett foto på kungen och drottningen, men maken la in sitt veto så det får bli nåt annat istället. :) Jag vet att jag såg planschen, eller ja det jag såg var säkert orginalet, i en inredningstidning för många år sedan i ett reportage från Jesper Parneviks hem. Tavlan hängde i deras kök och jag tyckte den var så fin, nu finns den sedan ett par år i affischform och till slut fick jag alltså tummen ur och beställde den. Tanken från början var att det skulle vara den stora, 70x100 cm, och att den skulle hänga mellan soffdel och matbordsdel i vårt vardagsrum i huset i Sverige, men i brist på rätt ram (jag ville ha en stor typ clipsram) så blev det aldrig något köp. Nu fick den mindre, 50x70 cm, varianten följa med oss hit och ska få husera i en vit Ribba från IKEA är det tänkt.

Nähä, om man skulle ta och få i sig lite mat och åka till IKEA så vi blir färdiga snart och så att jag kan ta några små foton och visa er plejzet. Ni måste ju vara sjukt nyfikna nu, eller hur?! ;)

Å just det ja, imorgon alt i övermorgon får vi vår diskmaskin - no more handdisk! *jippie*

Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bilder! Jag vill se bilder!
Och vad kul att du fick tag i planschen! Har inte bestämt mig än om vi sk aha en oxå, så än så länge får jag njuta av mina Mazetti-ögon ;-)

Fröken Frodig sa...

Bildspam, plz!

Erika sa...

brysselkakan: Mazetti-ögonen är fina de med och skulle nog passa finfint med Arlakossan. Varm choklad liksom! :)

Fröken Frodig: Jag har spammat er lite nu...more to come. :)