fredag 1 juli 2011

Ut ur dimman...å några foton...


...eller "Varför jag inte bloggar...å några foton plockade från det stora internätet".

Min kära make gav mig en present i början av veckan, en förkylning. Deluxe-varianten. De senaste dagarna i mitt liv har bestått av att nysa, försöka andas, snyta mig, sova en kvart, försöka andas, snyta mig, nysa, snyta mig, kolla om klockan inte är dags-att-ta-nästa-dos-nässpray-snart, försöka ligga i sängen/soffan med tillräckligt många kuddar bakom ryggen för att kunna andas lite. Ja, ni vet hur det är... Jag blir hemskt gnällig när jag är sjuk, framför allt när jag är febrig, ont-i-huvudet-ig och kan-inte-andas-genom-näsan-för-mitt-huvud-är-fyllt-med-snor-ig. Makens förkylning har blivit mycket bättre och han är tillbaka på jobbet idag, eftersom jag legat ett par dagar efter honom symptommässigt hoppas jag vara på banan efter helgen eller så. Eller till på måndag då det är fjärde juli, very important dag i staterna.

Att blogga har inte riktigt kommit förbi nysa, snyta sig, försöka andas-prioriteringarna på listan, men för att ni inte alldeles skulle glömma bort mig tänkte jag slänga in några foton på det här plejzet vi kallar hem. Fotona är tagna av någon...vår hyresvärd kanske? Och jag har helt skrupellöst hämtat dem på nätet. Egentagna foton kommer, men ovan nämnda prioriteringslista innefattade inte heller fortsätta få kaoset i ordning utan snarare dekorera-med-disk-och-högar-av-pappersnäsdukar. Ni får alltså vänta lite till...men så här såg det ut innan vi ramlade in med våra 13452 flyttlådor. Enjoy!

Framsidan av huset, fotona är ett par år gamla så allt har växt till sig lite mer än på bilden. Takkuporna är fejk, det är ett enplanshus, men vår hyresvärd tyckte det var en fin detalj (tycker vi med) och så ger de lite ljusinsläpp på vinden.

Da kitchen med rostfria "vitvaror", numera även diskmaskinen som på bilden är den gamla svarta KitchenAid'en. Nu sportar köket istället en Bosch som låter nästan ingenting. Me like. Dubbla ugnar minsann, mycket trevlig uppfinning liksom kylt vatten/isbitar/krossad is-mojängen i frysdörren. Trevligt! Klinkers på golvet (underbart att slippa den hemska vinylmattan i lägenheten) och granit på bänkarna. Så småningom ska jag nog få mina hyllplan till köksön också, just nu är de fyllda med flyttlådor och korgar med bakformar, svårt att organisera utan hyllor lixom. Gasspis/häll, men elugnar, jag gillar induktion bäst, men det här är en okej kombo.


Ett litet hörn av vardagsrummet, fotat från ytterdörren typ. Rakt fram genom valvet ser ni köket, den delen efter valvet och till vänster är vår matrumsdel ja där det är parkett. Sen börjar köket vid klinkersen. Längs vardagsrumsväggen ni ser på bilden står det ett par bokhyllor och en pall med en blomma, väggen till väster huserar tv-/media-bänken å så en soffa + soffbord + fåtölj + matta mitt på.Alla bilder lånade från: http://www.zillow.com

Å så avslutar vi för nu med ett foto på vårt lilla, lilla master bath; dvs badrummet som är kopplat till vårt sovrum. Där finns allt man behöver, handfat; toalett och dusch å så lite förvaring, men stort är det inte. Huset har ytterligare ett, något större, badrum med badkar som ligger till höger på vardagsrumsbilden. Tar man höger istället för att gå igenom valvet till köket kommer man till gästrummet (rakt fram), badrummet (vänster) och arbetsrummet (höger). Vårt sovrum ligger till höger om köket så rakt fram genom valvet och höger när man kommer till väggen som syns där.

Garaget sitter ihop med huset på vänstersidan, där ryms en bil eller en hel hög med prylar å så tvättmaskin/torktumare då. Just nu står där ingen bil, men maken har testat att Mustangen går in. Precis. Från garaget kan man antingen gå in i huset och då hamnar man vid matplatsen eller ut i trädgården. Å från köket respektive vårt sovrum finns utgång till trädgård/altan. Precis utanför vårt sovrum vid trädäcket finns ett spabad/jacuzzi/hot tub beroende på vad ni vill kalla det. Lila och fint och jätteslitet från -92, men maken har fixat elektroniken, lagat sprickor och hål i plasten (själva glasfiberskalet under var helt och fint och vattentätt) och lekt med kemikalier så att pH-balansen är rätt å sånt. Provbadat har han oxå, men jag har mitt premiärdopp kvar.

Nähä...om jag skulle ta och hitta något att äta på nu när jag kan andas igen (Nezeril FTW!) och hålla tummarna för att min näsa och mina bihålor kommer återgå till normal status snart och att energinivån kan tänkas öka en aning så att jag orkar vara uppe från soffa/säng mer än fem minuter i taget.

Tjingeling!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare... hoppas du mår bättre snart! Så du kan börja fixa och dona med ert nya hem. Ser fint ut!

Tack för alla tips om SF! Toppen!

Johanna sa...

Krya på dig Erika, vill snart se bilder med möbler och sånt ju!
Här är det vaaarmt, och småkillarna är inga fan av klibbvärmen så vi håller oss inomhus (bara 27 grader här), blir nog att gå ner i källaren i eftermiddag. Tur man har den i brist på AC. :)
Kram och hälsa W!