fredag 8 april 2011

Pillertrillaren?


Solen skiner, farbror doktorn har clear'at mig för träning efter mina många luftrörsinfektioner (ska bara vänta ut min lilla "vanliga" förkylning) och jag har börjat knarka. Många piller varje dag blir det. Också på farbror doktorns rekommendation som ett första steg till att göra min etta som varit till uthyrning ett tag lite mer gästvänlig typ. Lite schyssta blodprover ska tas om nån dryg vecka och sen får vi se om det läggs ytterligare piller till högen. Aj dånt lajk piller, men med mycket vatten så går även de i dinosauriestorlek ner.

I give you - fredagsdosen!


1 st ACO Vitamineral Kvinna (extra järn och folsyra och sånt smaskigt)
1 st lågdos Aspirin 81mg
3 st EPA/DHA (aka fiskolja - i dinosauriestorlek!) 1000mg stycket
1 st vitamin D3 50,000 IU (motsvarar 1250 mikrogram = jättemycket!)

Fast resten av vecka är jag inte lika fancy...då äter jag bara de fem första pillrena, D3-tabletten får bara åka med på fredagar.

Med så många vitaminer å oljor och grejer borde jag ju känna mig dunderpigg, men piggelinet har inte gett sig till känna än. Om solen fortsätter skina och vi slipper flera veckors regn igen så finns det nog hopp iallafall. :)

Nähä...om man skulle ta och göra något vettigt denna fredag? Eller så kan jag ju ta hand om disken och den tråkiga handtvätten som hamnat i botten av tvättkorgen...

Happy fredag på er! :)

5 kommentarer:

tina sa...

Dom matchar ju åtminstone varann, pillrena! :-)

Erika sa...

tina: Jupp, å matchar bordet gör de med. :)

Fröken Frodig sa...

Shit vilken hög dos D-vit! Jag tar typ 15 mikrogram... kan det stämma tro, låter ju lite?

Erika sa...

Fröken Frodig: Det stämmer säkerligen alldeles utmärkt. Tror rekommendationen i Sverige idag är 7,5 mikrogram för vuxna (10 för gravida och ammande) så du ligger ju en bra bit över det.

Den höga dosen D3 jag tar nu (en tablett/vecka i 12 v, sedan 1 varannan) är för att kickstarta och lixom boosta systemet. Forskning har visat att D-vitaminbrist kan vara en möjlig orsak till vissa typer av fertilitetsproblem varför en del läkare rekommenderar extra tillskott. Sen får vi se vad blodproverna visar om det är där skon klämmer eller ej. :)

Fröken Frodig sa...

Ja, jag tänkte väl att man kanske inte ska ta så mycket varje dag! Funderar på att ta en tablett till så jag kommer upp i 25 mikrogram/dag, det kanske vore bra. Till hösten iallafall, nu börjar man ju kunna suga i sej solljus här i Sverige, äntligen! Hoppas d3 gör susen för dej :)