fredag 3 december 2010

Pynt å packning


Tänkte bara slänga in ett litet livstecken... Jag adventspyntar, packar upp och mosar på myror omvartannat. Jodå...de är fortfarande kvar de små liven. På tisdag blir det nytt besök från myrutrotarherrn så får vi se om det går nåt bättre.

Adventspyntandet består av en elektrisk adventsljusstake i fönstret (svensk med någon adaptermojäng som gör att den klarar den amerikanska elen), små röda kulor i garderobsblommorna som står i nästa fönster, en traditionell adventsljusstake för stearinljus och en matchande kruka. Allt medplockat från Sverige. Två porslinsluciatåg blev det med, ett svenskt som följde med i resväskan och ett, ja nånting annat...köpt på julbutiken i Solvang iaf.

Gran har vi pratat om lite löst...någon stor får inte riktigt plats utan vi har siktat in oss på en liten en som kan stå på en pall eller så, men så bläddrade jag igenom CVS reklamblad för veckan och såg den...The Gran lixom. Den är knäpp, liten och ruskigt söt, men när jag sett dem tidigare har de legat runt 20-25 dollar och det kändes lite mycket...reapriset om $7.99 + tax kändes mycket rimligare. Låt mig presentera: Charlie Brown's Christmas Tree!Här kommer ett klipp från filmen "A Charlie Brown Christmas" som lill-julgranen kommer från:Nu ska jag gå och handla lite middagsmat till kvällen (och mossa till adventsljusstaken om det står att finna) och sen fortsätta med adventspyntandet, uppackandet och myrmördandet...å just det ja...städa var det också.

6 kommentarer:

Sara sa...

men åh - en sån gran skulle jag vilja ha!!

Erika sa...

Sara: Ja visst är den söt! :)

Livet runt 30...5 sa...

Åh, jag som har varit i lite exil i Skåne och inte hunnit uppdatera mig - flyttar ni till USA för gott?

Erika sa...

Livet runt 30...5: Ja vi befann ju oss inte allt för många mil isär under din exil och vår flyttfrenesi. :) "För gott" är lite för definitivt, men tanken är att vi ska ha vår fasta punkt i staterna under de närmaste åren eller så. Huset i Sverige ligger i varje fall ute till försäljning, vi börjar där, sen får vi se vad som händer.

Mrs J sa...

Vilken vrålsöt gran!

Erika sa...

Mrs J: Tack, det tycker jag med. :)