tisdag 30 november 2010

På väg


Våra två kaotiska veckor i Sverige är över och jag överdriver inte när jag säger att de här fjorton dagarna känts som ett år ungefär. Sömnbrist har nog den effekten tror jag.

Vi sitter nu i loungen på Kastrup (maken är EuroBonus Guld-medlem vilket medför såna trevligheter) och väntar på att klockan ska bli lagom mycket för att gå till gaten och med lite tur, nerförsbacke och medvind få en uppgradering för bonuspoäng till Business. Vi skulle nog båda behöva det nu...att få gott om plats att sträcka ut sig och ett glas champagne i handen när man landat i stolen känns mycket lockande efter alla pack- och flyttbestyr.

Trots att det varit, som jag skrev, kaotiska veckor är jag ändå rätt stolt över det vi uträttat under den korta tid som förflutit sedan vi bestämde oss för att sätta ut huset till försäljning. Vi har rensat och rensat och rensat, hela huset har packats och möbler skeppats. Ett kort besök i hembygderna hanns med och huset har fotats, publicerats och visats. Igår sa vi hej då till huset som varit vårt hem de senaste tre åren och nu är det bara att vänta på att vår fraktcontainer med möbler och annat kommer fram som den ska i början av januari. Ja å på att någon vill köpa plejzet förstås. :)

Vädret är klart i Köpenhamn idag och för närvarande ser det ut som om planet ska avgå i tid efter alla försening som vädret ställde till med igår. Julen lär inte bli vit för vår del, snön bör hålla sig borta såpass långt söder om San Francisco, men en vit advent fick vi i allafall. Om den elektriska adventsljusstaken klarar resan planerar jag att adventspynta och införskaffa lite julblomster så att vi är redo att möta 2:a advent på söndag. Den analoga varianten med stearinljus följde naturligtvis även den med tillsammans med ett par påsar skumtomtar och mustextrakt till sodastreamern. Lite julgodis på det så ska vi nog klara skivan även i utomlandet.

Nu lägger jag ner bloggverksamheten för ett litet tag, återkommer när vi landat hemma i Redwood och kanske hunnit andas ett par gånger. :)

2 kommentarer:

Anna Johansson sa...

Synd att vi inte hann med en lugare samkväm. Ser fram emot att ses nästa gång. Fram tills dess håller jag tillgodo med att läsa bloggen. Idag ska det bakas glutenfria lussekatter med den tjusiga kitchen aiden, hoppas att inte strömmen bryts som den gjorde av brödrosten. Vill gärna att maskinerna ska stå där de står. Kram och hoppas att resan gick bra //A

Erika sa...

Anna: Gick baket bra? Nästa gång vi ses blir det nog mer tid över...då har vi ju inget hus att tömma på rekordtid. :)