onsdag 13 oktober 2010

To bake or not to bake?


Det är egentligen ingen svår fråga för mig...baka bör man (jag) annars blir världen så himla mycket tråkigare. Som jag skrev i listan om vad som ligger mig varmt om hjärtat så har bakning en klar plats i dess närhet och jag tänkte dela med mig av lite bilder av några av de godsaker som lämnat mitt kök under det snart halvår vi befunnit oss på denna sidan pölen. Förhoppningsvis är de inte allt för suddiga, mina oredigerade mobilbilder, men någon möjlighet till omtagning finns ju inte då bakverken mystiskt försvunnit. ;)

Här kommer de, utan någon direkt ordning...

Prinsesstårta gjord från grunden med hemgjord vaniljkräm (som sedan såklart blandades med grädde till det obligatoriska fluffet) och hallonsylt (köpt sådan och oj så jag fick leta för att hitta en vettig). Två stycken bakades till en födelsedag, den runda på bilden och en rektangulär som var borta innan man hann blinka, än mindre fota.


Midsommar blir inte midsommar utan jordgubbar, här i gräddtårtsform med två olika fyllningar. Den runda sportar hemgjord vaniljkräm och krossade jordgubbar medan den rektangulära var lite modigare och hade flädermousse och krossade jordgubbar mellan lagren.Vi sticker emellan med två, kanske lite mer oansenliga kakor, men goda likväl. En fryst espressotårta svängdes ihop när en annan av Sverigekollektivets medlemmar, amerikan till trots, fyllde år. 1½ sats gav en 20x30 cm / 9x13" kaka.


4:e juli firades under lugna former med hamburgare och en banankaka med cream cheese frosting. Samma som ovan, 1½ sats gav en 20x30 cm / 9x13" kaka.


Jamie Olivers citron- och limepaj fick följa med till en helgbrunch, men ett tps kan vara att provsmaka smeten innan gräddning då den var attans så syrlig...jag gjorde inte det, men det gick bra ändå. Pajen är dekorerad med florsocker, gräddrosor och färska hallon.


Vi avslutar med cupcakesen jag bakade till födelsedagsfesten för oss (ja inklusive jag själv då) som fyllde år i september. Den till vänster är choklad med choklad cream cheese frosting, Leila's recept, och den till höger är Rosendahls morotskaka med Leila's cream cheese frosting. Morotskakereceptet funkar som synes fint till muffins, men smeten blir ganska rinnig. En sats ger runt 16 muffins medan den länkade frostingen räcker till 12. Blommorna är gjorda av fondant / sockerpasta. För den som vill nörda ner sig i bakaccessoarer är frostingen spritsad med Ateco #827 (Wiltons motsvarighet bör vara 1M). :)Sen har det producerats såväl muffins, cookies och kladdkakor (och lite matbröd), men allt har inte funnit sin väg in i kameran...bara ner i magen (och inte bara min). :)

Så...var det något speciellt av bakverken som lockade er läsare lite extra?

4 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Typ alla, säger hon vars pointskonto stack till väders bara av att titta på bilderna.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Låter bra, ja det där med att de föll dig i smaken alltså. Pointskontot var det värre med, men jag kan lugna dig med att precis som vanligt innehåller mina bakverk inte några kalorier...de står i allafall inte med bland ingredienserna å då har jag inte stoppat i några. ;)

Fröken Frodig sa...

OOOMNOMNOMNOM!!!

Erika sa...

Fröken Frodig: :D