tisdag 12 oktober 2010

Cherry on Top Award


Först och främst tack till Kristina som tyckte jag var värd en award - jag blev jätteglad! :)


Med utmärkelsen följer ett litet uppdrag, att beskriva tre saker som ligger mig varmt om hjärtat och efter lite funderande har jag kommit fram till följande:

1. Min familj, såväl den nära som den utökade i form av vänner. Min man, utan honom är jag halv. Mina föräldrar, utan dem hade jag inte funnits. Mina syskon, syskonbarn, resten av släkten och vänner såväl hemma i Sverige som de jag fått här över i staterna som låter mig vara en del i deras liv.

2. Bakning! Alla som känner mig vet att jag har en förkärlek till ämnet. Det blir mest kakor och tårtor, i undantagsfall matbröd, men det är ett område jag hoppas få utforska lite mer i framtiden. I Sverige hamnade resultaten i familj, vänner och kollegors magar och här över har The Swedish Mafia aka Sverigekollektivet mumsat sig till sockerchock. En sak som jag saknar lite från hemma är min massiva bakformssamling som jag tyvärr inte kunde plocka med mig över. Ett standardkit med muffinsplåtar och springformar har fått nyinskaffas och dessutom lite roligheter som en jätte-cupcakeform och en jätte-cookie-dito. :)

3. Bloggar, vad vore livet utan dem? De ger inspiration, sprider glädje och får en att fundera. När det kändes som mörkast under sjukskrivningen (eller kanske egentligen strax innan) fanns bloggarna där som en alternativ värld till den stressiga, jobbiga verkligheten och även om jag då mest läste och inte gjorde några större avtryck så hjälpte det - mycket! Perioderna som kändes lite ljusare reflekterades också genom bloggarna då lusten att kommentera infann sig. Bloggvänner har blivit Facebookvänner och om vi lyckas synka våra planer kanske jag i november får träffa en av dem vars blogg jag dagligen besöker, mer om det om mötet blir av.

Stafettpinnen går vidare till alla som vill, ingen nämnd och ingen glömd.

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Bakning, så intressant. Själv föredrar jag att äta framföra att göra. Och det får jag betala för:-)

Erika sa...

Livet runt 30...5: Jo tack, jag är rätt bra på den biten också, men det är ju viktigt att förbereda sig för den hårda vintern och bygga upp reservlager i kroppen eller hur det nu var...hmm... ;)