torsdag 14 oktober 2010

Sovrum, gästrum, badrum


Jag har ju ett par till rum i lägenheten att visa som ännu inte gjort sin resa in på bloggen. Fotona är från tidigt i somras, men det har inte hänt så vidare mycket på inredningsfronten utan ser ungefär likadant ut. Om ni inte riktigt minns hur planlösningen såg ut så finns den i det här inlägget.

Ska vi börja på övervåningen? Ja, men då gör vi så.

Här är vårt sovrum i äkta IKEA-stil, man måste ju värna om sitt kulturarv. :) Prydnadskuddarna är dock från Klippan Yllefabrik AB och heter Alma röd. På det lilla bordet som skymtas i nedre hörnet till vänster står numera en liten platt-tv som vi fick ärva av en kompis. Väldigt praktiskt om man nån gång vill titta på tv under dagtid då det blir lite för ljust för att få bra bild på projektorn i vardagsrummet då. Till vänster finner man även vårt badrum, japp; ett alldeles eget bara till vårt sovrum, och till höger finns dörren till vår walk-in closet. Inte jättestor, men den funkar. Den som designade rummet en gång i tiden gillade förresten fönster...förutom de bakom sängen finns det två fönster till vänster på bilden och ett till höger, bakom fotografen (dvs mig) finns förstås dörren. Smått omöjligt att möblera alltså.En trappa ner finns vårt gästrum som även, när vi inte har gäster, fungerar som plats att ställa upp torkställningen på och tillfällig förvaring. Precis som det brukar bli när man har ett extrarum. Till höger på den andra bilden (ja vänster på den första alltså) finns det en stor garderob, med skjutdörrar i spegelglas, som delvis även extraknäcker som resväsk- och dammsugarförvaring. Ovanför handdukshängaren i hörnet har, sedan fotot togs, två små tavlor flyttat in och gjort rummet lite mysigare.På nedervåningen finns även ytterligare ett badrum. Det hänger inte ihop med gästrummet, men är precis utanför dörren och ger våra besökare en lite privat sfär trots allt. Duschdraperiet är Kaiku från Marimekko, hitsläpat från Sverige.


Det var nog det hela...vår arbetsyta bestående av två bordsskivor, fyra ben, en förvaringshurts, två skrivbordsstolar och en expedithylla med lådor är på tok för rörig för att kunna visas online, men nu har ni fått ett hum om hur den ser ut i allafall. :)

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Duschdraperiet med svenska (finska) vårbjörkar...åh så fint. Och resten också förstås.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Tack! Ja björkmotivet är jättefint, vi köpte det till huset i Sverige, men när vi gjorde en liten avstickare hit över fick det följa med och agera en-liten-bit-av-hemma. :)