fredag 7 maj 2010

Välkommen hem till oss!


Jo minsann, här kommer allt några av de utlovade bilderna. Det blir inte alla på en gång av den enkla anledningen att hela lägenheten inte är fotad ännu, men någonstans ska man ju börja och jag tycker vi gör det, börjar alltså, med planlösningen.


En sån häringa lägenhet är det vi bor i, två-plans med två sovrum, två badrum, kök och vardagsrum och så en typ inomhusbalkong där vi har skrivbord och just nu en massa sladdar och en halvt ihopskruvad hurts. Visst låter det spännande? ;)

Klicka på bilden så blir den lite större, vår lägenhet är en spegelvänd variant av denna och dessutom placerad i ett hörn av huset vilket innebär att vi även har fönster på ett par ställen på ytterväggen och därmed får in lite mer ljus i hemmet å sånt är ju alltid trevligt. Det gör ju naturligtvis sitt till att den ligger på våning tre och fyra, det finns såna här tvåvåningsvarianter även på markplan, men de är betydligt mörkare.

Hmm...jaha...ni tyckte planlösningen blev tråkig i längden att titta på...den här bilden då, är den lite roligare? Klickbar är den förresten också. Vårt plejz är alltså lägenheten högst upp till höger på bilden, ni ser vår smala, men ändock ganska trevliga balkong, de där träpinnarna ovanför är som ett tak fast ja, väldigt välventilerat då och innanför det där lilla fönstret precis i högra hörnet sitter jag just nu. *vinkar* Som ni ser lever folket under oss en betydligt mörkare tillvaro eftersom vår balkong snor en del av ljuset, men, men...sånt är livet ibland.


Som kuriosa kan jag ju nämna att just den här lägenheten inte är alldeles ny för oss. Förra året bodde nämligen makens bror med fru en sväng i staterna och efter några månader i San Diego relokaliserade de sig till norra Kalifornien och Redwood City och ja just det, precis den lägenheten vi bor i nu! När vi var över och hälsade på vid midsommartid i fjol så bodde vi alltså här och hade därför lite koll på såväl stället som staden. Ibland löser det sig ganska så smidigt.

En sak som vi nyss upptäckt som inte är lika smidig är att en del av vår post helt magiskt har vidarebefordrats till Sverige där den i sin vidarebefordras till makens bror...som i sin tur scannar posten och skickar digitalt till oss. Vi får ta ett snack med postkontoret här i helgen tror jag och se om vi kan slippa den där extra omvägen och bara få den levererad de få kvarteren direkt hit istället. :)

Ett kik på balkongen vill ni kanske också ha? Den slutar strax framför stolarna varför vinkeln att fota i blir lite knas, men nog ser ni hur det ser ut...lite i allafall.


Där är lite dåligt med växter ännu, men det ska vi förhoppningsvis få till någon av de närmaste helgerna. Maken röstar för mynta för sommarens mojitos och om jag får bestämma så blir det lite blommor också, några som klarar sol och värme för varmt blir där framåt eftermiddagen. En grill står på inköpslistan så småningom och kanske kan jag få ordnat några fräsigare överdrag till dynorna än de fröskalsfärgade som IKEA hade att erbjuda, bekväma är de i allafall och knarrar sådär som bara rottingmöbler kan göra.

Det var första titten, alldeles snart ska ni få komma in och se hur resten ser ut också, bered er på IKEA-chock! :)

3 kommentarer:

Sara sa...

Lägenheten ser helt underbar ut - med walk-in och allt :)

Johanna sa...

Ser ju riktigt nice ut! :) Nu vill jag ju bara se resten oxå!
Jag har förresten tänkt ringa dig i flera dagar, inte pga nåt speciellt eller så, men det har varit på en lite knasig tid för er del, så jag hoppade det. Men ska försöka lyckas få till det på en tid när även du är vaken ;)
Kram!
PS. Träffade Yvves Fredrik i stan idag, var på svensexa för Yvves bror. Iaf, allt var bra med fam Larsson.

Erika sa...

Sara: Jodå, walk-in är här, inte så stor, men än så länge räcker den till. :)

Johanna: Kommer bilder på resten oxå. :) Ja det ställer ju till lite problem med 9 h tidsskillnad, men det är inga problem om du vill ringa på förmiddagen/lunch/tidig em svensk tid när det är sent här, vi är uppe länge. Misstänker att det kanske passar dig bäst då.