lördag 16 oktober 2010

Höstvibbar och jubileum


Jag tror de börjar komma på allvar nu, höstkänslorna. Jag har bloggat om dem tidigare när de första känningarna dök upp, men trots att värmen fortfarande är över oss här borta kändes luften lite annorlunda när jag gick till affären idag. Lite klarare, lite högre. Än är vi långt borta från morgonfrost och vinterkläder, men jag misstänker att när det vänder så vänder det fort.

Jag är på jakt efter en höst-/vinterkappa och har så varit i många år, i allafall sedan en från H&M (som jag har kvar och älskar) "krympte" i garderoben. Den här i svart kan vara ett alternativ som jag nog behöver prova och se om den funkar. Priset är visserligen aningen högt, men Banana Republics kläder brukar överlag ha bra kvalitét och jag har varit nöjd med de plagg jag köpt där tidigare så vi får se vad provrummet utvisar. De skeppar förresten även internationellt nu för tiden. Jakten på de perfekta stövlarna går också vidare, även den har pågått ett tag och det är attans så svårt att hitta ett par som är utan spännen och krusiduller, lagom klack och lagom vidd i vaden, i skinn och dessutom utan att tömma bankkontot.

Vad kikar jag mer på? Väskor...alldeles för dyra sådana...fina, men dyra. Även om jag alldeles häromdagen skrev att ett äkta mullbär kändes lite väl bra prismässigt finner jag mig själv googlandes på Bayswater-bilder, läser blogginlägg om vad som är fördelar/nackdelar med den, funderar på om den är praktiskt och jag har inte ens klämt på den själv. Den typen av väskor brukar säljas i butiker med få varor, mycket yta och ganska så gott om personal som kan inspektera ens H&M-uppenbarelse med lätt frågande uppsyn. Men för all del, jag kan ha fel... :) Kate Spade har som sagt många trevligheter och en prisklass snäppet under Mulberry, men fortfarande långt ifrån Esprit som varit min väskleverantör i flertalet år.

Inredningsvärlden får också sina besök, såväl bloggar som trevliga onlinemagasin som dyker upp till höger och vänster. I Sverige har jag en prenumeration på Elle Interiör som jag ska lusläsa de senaste numren av när vi dyker hemåt en sväng i november. Den och Sköna Hem är nog bland mina favoriter när det kommer till svenska tidningar. Inspirationen brukar komma till mig ungefär samtidigt som kvicksilvret drar sig nedåt och jag klurar och funderar, men sätter inte speciellt mycket i verket då vi bor i hyresrätt och inte vill göra allt för stora förändringar som sedan ska återställas.

Jag tror minsann att det får bli en dag inne i stan, San Francisco alltså, inom en nära framtid för lite butiksscouting...dock lär det få bli korta kik då maken är mindre intresserad av inredningsbiten än mig. Ni kan dock säkert gissa hur många gånger vi varit på Fry's Electronics(tänk amerikansk motsvarighet till Clas Ohlson, Kjell & Co, Teknikmagasinet, Hobbex och Elfa ihop) under våra 6 månader här?

Å vet ni vad...idag är det faktiskt 6 månader sedan vi landade i Kalifornien (15:e i Chicago men pga flygförseningen som askmolnet orsakade blev det en natt på Hilton O'Hare). Mer om vår start i nya landet här.

Den 16 oktober innebär även att vi firar 12 år tillsammans, maken och jag. Tänka sig...en personalfest ute i ingenstans och 12 år senare sitter vi på andra sidan jorden...så det kan bli. :)

Klockan är nu alldeles massvis mycket här och det är dags att hitta kudden för lite sömn. Välbehövlig sådan då min förkylning som så taskigt kom och förstörde mitt träningsflyt behöver mycket av den varan just nu. Tack och lov börjar jag må bättre *peppar, peppar* så jag hoppas det går åt rätt håll.

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: