lördag 28 augusti 2010

Att svära i kyrkan...typ....


Nu är hemtentan för sommarkursen inlämnad med hela fyra minuters marginal, men även om Gunde inte tyckte att "nära" räckte på fortet är min lärare nöjd med inlämning 14.56 när 15.00 är deadline så allt är, så här långt, lugnt. Nu väntar ett par veckor utan kurs innan höstens pluggeri i "Forntida civilisationers arkeologi" tar vid...sug på den... Å den börjar inge bra kan jag meddela...litteraturlistan är så beskaffad att i princip alla böcker är utgångna på förlaget och kanske, med lite tur, går att finna som referensmaterial på de svenska biblioteken. Fast jag är ju inte där...å har därmed inga böcker och har inte fått någon respons på mitt mail till ansvarig lärare så det kan bli självstudier på hög nivå i höst, får se hur det går.

Det där med att svära i kyrkan kanske ni undrar över? Jo...jag befinner ju mig sedan några månader tillbaka (drygt fyra...hur nu det gick till) i Amerikat...i "The Golden State" som Kalifornien döpt sig till och jodå, solen skiner och tidigare i veckan var det 40-45 grader (tack och lov för A/C), men nu längtar jag efter höst. Det ska tydligen bli sådan här också, i allafall i Bay Area. Krispig luft, gulnande löv, stora muggar med lagom varmt the och kanske ett stilla regn på rutan... Ösregnen får gärna hålla sig undan då det där med täta fönster inte är så petigt här över och plaskvåt heltäckningsmatta är inte riktigt min grej. Mörkt ute och tända ljus inne, goda vänner och äppelpaj med vaniljsås. Sånt längtar jag efter nu...men det får man nog inte säga när man bor här så det är kanske bäst jag håller det för mig själv...

PS. Nån som har nåt bra tips på hur man får kål på bossen i NES-versionen av Bubble Bobble förresten? Jag är inte jättemycket för dataspel och sånt annars, men pixliga 80-talsfigurer (numera i datorn med en sån här cooling till handkontroll) får mig rätt lätt på fall och att spela tv-spel känns för mig som en rätt höstig aktivitet där med så även om inte vädret fattat vinken ännu är jag nog mentalt redan där. Undrar om vi har äpplen nog för en paj...

Inga kommentarer: