måndag 11 oktober 2010

Mulberry for me


Jahapp...då har man tagit sina första trevande steg in i märkesväskevärlden, eller i allafall precis utanför. På mitt närmaste Target var väskan jag spanat in mig på slut, men efter lite övertalning gick maken med på att göra en utflykt till det näst närmaste (si så där 10 min bort med bil) och tänk, där hade de en hel hög kvar.

De rosa leopardvarianterna var allmänt plastiga och kändes definitivt inte som mig, men de jag tittat på online som kallade sig "pebble" såg helt okej ut. Visst det är fejkskinn, men rätt bra sådant, och sömmarna är fina och konstruktionen verkar bra den också så för $30 får man nog vara nöjd. Finns t o m små mullbärsträd på låset, dock med den fina texten "Mullberry for Target" i stooora bokstäver så att ingen ska gå och tro att det är äkt-äkta vara. :)

Bilder på hela kollektionen finns som sagt på Targets hemsida, men även här.

Den piffiga hjärtberlocken åkte dock av snabbare än kvickt, högblankt fejkskinn i hjärtformat med nitar är inte min grej...

Jag kikade även på en större modell i samma material (nr två på den andra länkade sidan ovan, large tote i black pebble) och den var helt okej, men knäpptes bara med lås upptill vilket innebär finfina möjligheter för regn och annat att ta sig in och det gillar jag inte. Jakten på en större svart väska går alltså vidare. Risken för att det skulle bli en äkta mullbärsvariant är dock minimal, priset avskräcker en aning, men om det magiskt skulle ramla in en väska till mig så där helt gratis så fick det nog gärna vara en Bayswater...i svart (även om jag inte riktigt lyckats räkna ut vad som är skillnaden på svart skinn och svart skinn förutom $200)...tråkigt? Nej då, klassiskt! :)

Så vad tycker ni? Är det okej med dessa samarbeten eller urholkar det märket?

L: ~19 cm B: ~9 cm D: ~15 cm

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Fin! För Mulberrys del tror jag bara att det ökar intresset för varumärket. Se vilket spring det brukar vara på HM för dessa begränsade designerkollektioner som släpps då och då.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Jo så är det nog. Själv har jag inte handlat mer än ett par plagg ur Sonia Rykiel-kollektionen från H&M och då via nätet. Trängas i butik pallar jag inte. Mullberry for Target har nog tyvärr fått orimliga förväntningar på sig då många häröver verkar besvikna över att det inte är äkta skinn i väskorna för $15-$50, men man får ta det för vad det är. Välgjort, men av billigare material.