söndag 25 april 2010

Rapport från andra sidan pölen


Hej alla förväntansfulla bloggläsare...om ni nu fortfarande är kvar. :)

Vi har som ni kanske förstått landat och så smått börjat komma i ordning. Vår flight var troligen en av de sista som flög ut från Kastrup den 15:e och eftersom de normalt sett flyger över Island, vilket var en dålig idé med tanke på det däringa askmolnet, blev det en sväng över Tyskland och Frankrike istället innan vi vände nosen mot atlanten.

Vi hade drygt 2,5 timmars mellantid i Chicago planerad, men eftersom vi först blev närmare en timme försenade då de var tvungna att räkna om bränsleförbrukningen och sedan fick en längre flygtid krympte den tiden avsevärt till si så där 25 minuter. Om någon av er flugit med mellanlandning i staterna vet ni att man numera måste lämna in sitt bagage på nytt och såklart gå igenom en andra säkerhetskontroll med scanning å röntgning och avtagande av skor och så vidare och så vidare...sånt tar en stund... Sen sprang vi så snabbt vi förmådde med handbagare, trötta efter atlantflygningen och tilltagande sömnbrist, genom O'Hares flygplats bara för att komma fram till gaten precis när de stängt. Skyltarna sa till och med fortfarande "boarding". Men, men...vi försökte...å det gick inte.

Det blev till att köa till kundservicedisken istället. Där hann vi aldrig få någon hjälp då kön slingrade sig lång och två av de tre medarbetarna behagade gå på rast/gå hem mitt i allt. Maken fick dock tipset av en kompis att testa loungen istället vilket han gjorde medan jag stod kvar och köade. Å jodå...mycket riktigt, där fick vi hjälp. Ibland är ett EuroBonus Guld-kort bra att ha. :) En stund senare, efter att ha kollat med bagagefolket att väskorna skulle få åka samma flight som oss dagen därpå, checkade vi in med vår hotellvoucher på Hilton, beställde room service och fick oss en välbehövd dusch.

06.32 fredag morgon flög vi den sista biten till San Francisco och fick ut väskor, hämtat hyrbil och, med hjälp av samma kompis som tipsade om loungen, lyckades vi få med oss allting hem. Efter en del strul med lägenhetsbolaget om säkerhetsdepositionen fick vi så nycklarna till plejset vi kommer kalla "hemma" den närmaste tiden. Efter uppfräschning och klädbyte drog vi till IKEA och införskaffade lite köksprylar, scoutade möbler och åt köttbullar. Å ja...efter att ha handlat lite frukostvaror och fått internet och kabel-tv installerat på kvällskvisten så kan vi nog konstatera att vi var slut som artister. Första natten i lägenheten spenderades på en lånad, uppblåsbar madrass och med en Amazon.com-låda som matbord...givetvis uppiffad med en handduk som duk, dock utan tofsar. :)

På lördagen fick vi beställt våra möbler (vi var lite sent ute på fredagen för att få sakerna dagen därpå) och fick leveransen på söndagen och så här en vecka (och ytterligare fem IKEA-besök och en hemleverans) senare har vi soffa, soffbord, matbord och stolar, säng med sängbord, balkongmöbler (korgstolar och metallbord) och köksartiklar (inkl mixer, hushållsassistent och kolsyremojäng) och en halvfärdig media-/förvaringsbänk. Inte så illa va?

Bilder kommer så snart vi fått ordning på den där mediabänken vilket lär ta ytterligare ett par dagar, hoppas ni kan stå ut. :)

Nu är det dags att gå och sova här, men håll bara ut lite till...snart blir här bilder galore.

Kram på er från Redwood City!

Inga kommentarer: