söndag 31 oktober 2010

Halloween


Månadens sista dag är här och i USA och oktober innebär det Halloween. Butikerna har varit fyllda med skräcktemaprylar och gigantiska påsar med godis i ett antal veckor och alltihop kokar ner till en kväll. Däremot är det inte här som blivit fallet i Sverige att kostymerna följer skräcktemat utan alla varianter är välkomna och såväl små prinsessor som diverse seriefigurer och, såklart, spöken kan knacka på ens dörr med ramsan "Trick or treat?". Eller den något förlängda: "Trick or treat. Smell my feet. Give me something nice to eat!" som en väns yngste son skalderat ett tag i väntan på den stora dagen (kvällen).

För den som inte vill sy sin egen kostym finns det sådana att köpa lite varstans. I drugstoren, större mat-och-allt-annat-butiker som Target och Wal-mart, leksaksaffären och så poppar det upp specialbutiker som håller öppet för en månad eller så. Här i Redwood har vi bland annat en Spirit Halloween ett par kvarter ifrån oss. Jag kikade in där i fredags och där fanns verkligen allt mellan himmel och jord. Oavsett om du vill spendera kvällen som Lady Gaga, pirat eller Frankenstein så finns här attiraljer.Vi satsar på att klä ut oss till söndagssega svenskar och håller oss hemmavid idag, förhoppningsvis lyckas vi svänga ihop någon förskräckligt god middag (sämsta skämtet ever?!). Någon pumpa har vi inte heller karvat, men de där små sötingarna jag köpte på World Market har i allafall funnit sin plats och därmed är här lagom höstpyntat.
Ytterligare en pumpa "pryder" ytterdörren...nåja...så snygg är den ju inte, men vi fick ut papper från vår hyresvärd med lite info och bland annat att de boende som önskar dela ut godis i kväll ska sätta upp lappen på dörren så att trick-or-treat'arna stannar till.För den som bor i villa är den oskrivna regeln att om ytterlampan är släckt önskar de boende inte ta del i firandet och lämnas då ifred. Enligt vad jag har hört så respekteras detta vilket känns trevligt. Eftersom vi bor i lägenhet i vad som kallas en gated community väntar vi ingen anstormning direkt utan om det kommer någon är det mest troligt barn som bor i huset (inte så många, är mest par och singlar här) och kanske deras vänner om de är på besök. Det här innebär naturligtvis att risken för att det blir många godisbitar över är rätt överhängande... Mums med risk för magknip. :)Allt godis fick inte plats i skålen, bara drygt halva påsen och skålen är stooor. Vi får se hur mycket mängden reducerats senare ikväll, av dörrknackare alltså...

6 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Vad mysigt! Vi fick också besök av några små trick-or-treatare men eftersom det inte direkt är en godkänd sedvänja här hemma hade vi glömt att ladda med godis. De fick en satsumas de stackarna:-)

Erika sa...

Livet runt 30...5: Ja här är det rätt svårt att missa att Halloween är i antågande, det pushas i både butiker och på tv. Minns vår första påsk i Skåne, då knackade några små påskkärringar på dörren och något godis fanns inte hemma. De fick var sin kaka och var nöjda ändå. :)

Anonym sa...

Här var de grått och tomt på alla spöken de har nog landat hos er i värmen istället men godiset gick ner ändå

anki sa...

glömde plats o namn platsen : Stråvalla Namn : Anki

Johanna sa...

Vi hade hela två små killar som kom i varsin skräckinjagande dräkt igår kväll, blev lite imponerad av att dom iaf kom rätt dag, så självklart fick dom godis (hade kvar sen helgens kalasande). Arvid var dock rätt så skeptisk och Freddan fick gå iväg med honom illa kvickt innan han började gallskrika, han stod sen i soffan och kikade ut på gatan för att se dom och rynkade ögonbrynen så där som bara han kan, haha... undrade nog vad det var för påhitt! haha...

Erika sa...

Mamma: Jo, soligt har här varit, men några spöken såg vi inte till.

Johanna: Här kom som sagt inte en enda och ringde på. Nu är "pumpalappen" nedtagen och godiset tillbaka i påsen igen. 150 mini-snickers, mini-twix, mini-m&m's osv ligger alltså i skåpet och lockar. Farligt! :)