fredag 29 oktober 2010

En favorit i mina kvarter


En av mina absoluta favoritbutiker häröver är Cost Plus World Market. Trevligt nog ligger den bara några ynka minuters promenad från lägenheten och får sig därför ett besök allt som oftast. World Market är en kedja och finns lite överallt i USA plus som onlineshop. Finfina möbler och inredningsprylar har de med.

Just nu är min lokala butik fylld med skörde-, kalkon- och halloweenrelaterade prylar eftersom det ju är den tiden nu. Halloween på söndag och Thanksgiving om en månad. Julen har även den gjort sitt intåg och där finns hyllmeter efter hyllmeter med juldekorationer, granprydnader och inte minst mat och godis. Allt från Nyåkers pepparkakor (vilket de förresten alltid har i olika tappningar på burkarna - vår, sommar, höst eller som nu julmotiv) till tyska adventskalendrar av precis samma sort som vi haft hemma i Sverige i alla år. Å så glögg (exportglögg om man ska vara petig) - från Saturnus i Malmö. :)

Med mig hem idag följde en korg som ska få härbärgera tidningar, några söta filtade pumpor som får agera höstdekoration i vardagsrummet när jag väl fått tummen ur och städat klart och så den där glöggen. Ja ja...det slank väl med lite godis också. De har nämligen ett fantastiskt utbud av godis och choklad (ja och mat/snacks också) med gottigheter från Ritter Sport, Droste och Milka. Ni vet sån där "riktig" choklad som de inte är så bra på häröver...den amerikanska godisindustrin är kungar på bitar som Snickers och allt med jordnötssmör i, men den där smaken man är van från hemifrån den får man bara från svensk, tysk eller schweizisk vara. I butiken kan man hitta allt möjligt i mat/snacksväg oavsett om det gäller brittisk Marmite, japanska melongelégodisar eller danskt rågbröd, en riktig liten pärla.

Inga kommentarer: