fredag 14 maj 2010

Balkongpimpning


Nu när väl bollen (bloggen?) är i rullning får jag väl passa på att slänga in några foton till. Förra helgen fick vi införskaffat lite blomster och grönsaker till balkongen och nu i veckan kom de ner i krukorna, de flyttar tydligen inte in där själv...mycket konstigt. Något annat som verkar mycket konstigt är det här med dräneringsmaterial i krukorna, det verkar inte vara supervanligt här. Å om man har i något så handlar det om typ krukskärvor eller lite stora stenar. Nyinflyttade som vi är till en lägenhet har vi såklart inget av de föreslagna attiraljerna, men efter mycket om och men så hittade jag sten på Target...egentligen tänkta till dekoration i krukor och ljuslyktor, men nu ska vi inte vara petiga. De går ju att använda till det sen när blommorna gjort sitt, bara att tvätta av och vips är de som nya. Nåja, en burk med drygt ett par kilo piffig sten inhandlades till en högst överkomlig peng och se där, dräneringslagret är fixat.

Lite jord, några plantor och så lite mer jord och vatten och jo, nog ser balkongen aningens mer levande ut.


Sortimentet består av saffransgula minipetunior som kommer hänga lite lagom nonchalant över krukkanten när de väl växt till sig lite, jag förväntar mig naturligtvis blommor i massor då den här typen faller in under kategorin "million bells". Tre plantor i vardera två krukor fick det bli. En närbild? Jo men visst, vassego!I mitten ser ni något grönt utan blommor och det är vår grönsaksodling bestående av spearmint till sommarens mojitos, inte min favoritdrink men väl makens så den var given. För att få till mina cosmos skulle det krävas ett limeträd, men riktigt så avancerade växter vågar vi oss inte på. Myntan har lite blygsammare krav, typ jord och vatten...å så sol i massvis och tänk, allt det där kan vi erbjuda tillsammans med en närbild såklart:


I bakgrunden skymtar den andra blomkrukan med samma sort som i den första. Tre krukor blev det alltså till att börja med, men vi har kommit fram till att det nog krävs två till för att fylla ut lite, det får dock bli ett senare pyssel. Har inte riktigt bestämt vad man ska ha för blommor i dem i så fall, kanske samma sort som i de andra, fast en annan färg? Eller samma färg? Eller en helt annan sort? Eftersom huset går i terrakottatoner får det i varje fall bli något som passar dem.

Nu kanske ni funderar över de däringa plastbanden som sitter runt krukorna? Det är en liten halv säkerhetsåtgärd då de står på kanten utan för balkongräcket och även om där är gott om plats så fläktar vinden till rätt så bra här ibland och vi vill ogärna att krukorna ska få för sig att flytta tre våningar ner i rasande fart. Plasten är från någon av plastöverdragen från IKEA-inköpen och troligtvis biologiskt nerbrytbara vilket innebär att solen lär äta upp dem efter ett tag, så något mer robust ska ordnas när tillfälle ges.

Fotona är nytagna och solen skiner som ni ser, jag ska därför ta och packa ihop mig och ge mig ut i det där ljusa och bege mig till affären. Hej så länge!


2 kommentarer:

MrWorf sa...

Så när kan man räkna med mojitos på balkongen? ;-)

Erika sa...

Ja du, alla ingredienser finns hemma, är möjligen bara solen som saknas, så det är bara att knata över. :)