tisdag 2 april 2013

Spontan road trip


Det bar sig inte bättre än att vi bestämde oss för en snabb tur till vårt näst närmaste IKEA när maken kom hem från jobbet. Vi ramlade in på varuhuset 10 minuter innan restaurangen stängde och fick våra köttbullar innan resans egentliga mål klarades av - inköp av badbalja. Lättsam badbalja ska utgå och fanns inte i East Palo Alto, som är vår närmaste butik, därav turen till Emeryville rakt över bukten från SF. Nedsatt i pris var den också och sånt är ju alltid trevligt. :)

Eftersom vi valde att köra över San Francisco på vägen hem blev det en avstickare till Bi-Rites Creamery, ett favoritglasställe i stan där de gör sin glass på plats. Deras veganska choklad- & kokosglass (baserad på kokosmjölk) är fantastiskt god och då receptet finns i deras kokbok, som jag har i min samling, har vi gjort den ett gäng gånger här hemma också.

Spjälsängen skruvades ihop i söndags och det gick tämligen smärtfritt förutom att vi saknade en träplupp (den extra brickan vi fått med istället hjälpte inte så mycket). Ett snabbt stopp på IKEA (klar fördel att det bara ligger en kvart bort) och så var reservdelen på plats och strax därefter sängen klar. Madrassen (beställd från Costco) passade t.o.m. :) En gammal vit Billy-bokhylla (låg, 60 cm) hämtades hem från förrådet och kunde ställas på plats tillsammans med Poängfåtöljen som bott inne i kontoret. Lite runtskyfflande av befintliga möbler alltså.

Det som saknas nu är en skötbädd (vi väntar på att IKEA ska få in sin igen, förhoppningsvis i slutet av april) och lite posters som ska beställas från Etsy. Ja, å så gardiner som ska sys å lite annat pynt. Det tar sig. :)

7-ish veckor kvar, v 33 (32+1 idag), och tillväxtultraljud imorgon. Om jag räknat rätt blir det nr 14 i ordningen... Min halvstruliga graviditet med blödningarna och tidiga sammandragningar har gjort att kontrollerna varit täta och fr o m nu blir det varje vecka för att kontrollera tillväxt och flöden. Behöver jag säga att sköterskorna på mottagningen har full koll på vem jag är... :)

Go'natt på er!

Inga kommentarer: