söndag 31 mars 2013

I carried a watermelon...


Påskdan blir en slapp dag i det Äppelskruttska hemmet efter en lång aftons dag...ja eller vad man nu ska kalla det. Häröver firas högtiderna på -dagen, dvs juldagen; påskdagen osv så de flesta butikerna är stängda och folket spenderar tid med familj och vänner för att sedan jobba igen på måndagen. Annandag Påsk är ingen ledig dag här.

Vi firar dock enligt svenskt schema, även om det blev en något annorlunda påskafton i år. Det började med brunch hos oss med ett kompispar. Vi bjöd på pannkakor med smak av grekisk yoghurt, vanilj och apelsin. Jordgubbar och blåbär till, å lönnsirap för den som så önskade. Dubbelmackor med äggsallad och hemgjorda carrot cake donuts (bakade i form, inte friterade) å chokladdoppade jordgubbar (i orangefärgad vit choklad för "morotslook") fyllde i eventuella kvarvarande hålrum i magarna. En alkoholfri mimosa med det fyndiga namnet Fizzy Bunny (morotsjuice, färskpressad apelsin och kolsyrad vindruvsjuice) slank också ner. Sen var vi rätt mätta...

Jag och väninnan drog till ett större köpcenter för lite shopping och kom hem med korgar till barnkammaren och kläder till mig och bebisen från H&M. En stunds vila och sen svängde jag ihop en rulltårta med hallonsyltsfyllning till de utlovade påskbakelserna (såna med grädde och persikohalvor på) och så promenerade vi hem till kompisarna och åt goda revbensspjäll och tog det lugnt.

Efter en övertrött natt med svullna ben och ivrigt sparkande bebis somnade jag till slut i soffan med tv'n som distraherade lite i bakgrunden och benen i högläge och idag har svullnaden gett med sig till största del. Trött är jag fortfarande, men planen för dagen sträcker sig inte längre än att röja lite disk och skruva ihop spjälsängen så det finns tid för tupplurar här och var.

Just nu lite Dirty Dancing på tv'n (därav rubriken...) innan det där diskröjandet tar vid.
Fortsatt Glad Påsk på er!

Edit: Sådär...nu är länkarna på plats också.

3 kommentarer:

Librarybeth sa...

Glad påsk till dig... fast lite i efterskott då ;D nu är det tillbaks till jobb efter ledigt!

Garderobenmin sa...

Klockan är snart 4 på morgonen här å jag ligger vaken med kryp i kroppen å väntar på bebis ;-) Har äntligen fått tummen ur å lagt till dig i min länklista....fattar inte varför jag inte gjort det förr. Som sagt, hoppas att tillväxtultraljudet går bra!

Erika sa...

Librarybeth: Detsamma!

Liten: Jag sover sällan mer än 3-4 h i sträck numera, det märks att kroppen börjar förbereda sig. :) Tack för länkandet, det påminner mig om att jag borde ta tag i min också, den är rätt inaktuell...