onsdag 3 april 2013

On track


Då var man mätt å kontrollerad för den här veckan. Bebisen väger uppskattningsvis dryga 2 kg (4.68 lbs) å jag har ökat på mig sisådär 13,5 kg sedan före bebisen flyttade in. Fin CTG-kurva å bra fostervattennivå. Farbror Doktorn var väldigt nöjd. :) Nytt CTG å ultraljud med vattenkontroll nästa vecka å så nästa tillväxtmätning om fyra veckor. Jag är väl omhändertagen med andra ord.

De gissar på en födelsevikt på 7.5-8 lbs så omkring 3,5 kg...får se om de siffrorna håller i sig till nästa mätning.

Nu ska jag bara klura ut hur mycket kläder som behöver införskaffas i storlek 50, eller newborn som det heter här. Det mesta som är köpt hittills är bodysar å några par byxor i mestadels 56 eller 0-3 månader (de räknar som sagt storlekarna lite annorlunda här). Ett klädpaket med äkta 70-talsoutfits från när jag själv var liten plutt kommer snart över Atlanten så bebisen ska knappast behöva frysa. :) Å så vitt jag förstått kommer inte samtliga butiker i närområdet kursa bara för att förlossningen startar utan vi ska nog klara oss (å Amazon med dagen-efter-leverans till brevlådan/dörren gör ju inte heller ont).

Hojta gärna om ni har några tips på hur man bäst bygger upp bebisens första garderob. :)

4 kommentarer:

Garderobenmin sa...

Yey för bra resultat!

Erika sa...

Liten: Ja, yay! Å hoppas din bebis kommer ut och säger hej snart. :)

Emelie sa...

Kläder.... mysigt.
Tyvärr äger man alltid för mycket i storlekarna 50-56. Satsa på ett par bodys, gärna omlott, några små byxor med lös resår i midjan eller varför inte strumpbyxor, lätt att dra av och på om det blir kallare och inga småstrumpor som faller av/bort/ut. Pyamasar är bra ( används ju halva dygnet...).
Men sedan: 62-74 har ni ju åtminstone ett par månader så om du hittar "måste ha till min guldklimp"-kläder så köp i de storlekarna. ALLA köper för mycket så varför inte göra som ALLA gör?!
Ha det så roligt i affärerna ( äkta eller nät-varianter).
kram

Erika sa...

Emelie: Storlek 50 har vi minimalt av. Ett två-pack vardera av långärmade omlottbodysar, byxor med fötter å typ världens minsta mössor. 56 blev lite mer och allra mest har vi i 0-3 månader som är lite större än 56, men inte riktigt 62 å så en hel hög med 3-6 månader som är nästa storlek. Sommaren blir ju ofta rätt varm här så många bodysar å några par byxor och pyjamasar. En grund helt enkelt. Å genom att bara tvätta några få plagg innan han anländer kan man alltid byta till en större storlek om så behövs. Sånt är väldigt smidigt här. :)