måndag 15 april 2013

Boka passtid - check!


Pust...en oroskälla är nu eliminerad...jag har fått en tid för passansökan i SF. Mitt pass går ut i oktober å vi åker till Sverige framåt jul nästa gång vilket innebär ett glapp som immigrationsmyndigheterna inte riktigt gillar.

Vår ursprungliga plan var att åka hem i februari och då fixa allt sånt där, men så ville ju magen lite annorlunda med sina blödningar och sammandragningar så vi blev kvar. Det går dock utmärkt att ansöka om pass via svenska konsulatet under förutsättning att man är ute i god tid.

I San Francisco har de två tillfällen per år när den mobila passtationen är på plats och för att hamna på bokningslistan för den gäller det att ansöka om en tid sisådär ett halvår innan. De öppnade för höstens bokningar idag, 15/4, å jag fick en tid den 18/9 (de har stationen den 17-20/9). Efter ett mail skickat strax efter midnatt å sen ett flitigt ringande från kl 9 när de öppnade för att försäkra mig om att allt kommit fram så kan jag nu andas ut i den frågan. *puh*

Alternativen om bokningslistan blivit fylld hade varit att fixa ett tillfälligt pass i SF, med medföljande stor prislapp (även de vanliga passen är rejält mycket dyrare att fixa här...men måste man, så måste man) eller att åka till Washington till ambassaden och den permanenta passtationen dvs till andra sidan landet...kändes mindre aktuellt med liten bebis.

Å på tal om liten bebis så har Liten på http://garderobenmin.blogspot.com efter mycket väntan fått sitt tredje underverk. Grattis till hela familjen! :)

Inga kommentarer: