fredag 12 april 2013

03:14


Här sitter jag i sängen, vaken... Jag somnade strax efter middagen i och för sig, med magen full av chili con carne och bebis. Vaknade vid två av sprängfylld blåsa å tömningen gav tydligen signal till bebisen att det var partytajm...han fick ju lite mer plats helt plötslig. Röj, röj.

Så vad gör man då "miss i nassen"? Man petar lite på maken som fastnat framför tv'n i gamla avsnitt av Wheeler Dealer så han kryper i säng. Med min nuvarande helknasiga dygnsrytm brukar han somna före mig, men inte idag (natt!) alltså. Man startar diskmaskinen (som man glömde efter middagen pga somnade) med sån där fördröjning så att den är klar när vi går upp istället för att pipa sjutusen gånger i arla morgonstund. Den piper fortfarande sjutusen gånger när den är klar efter delayed start-funktionen, men då är vi ju vakna så då gör det inte så mycket.

Man kan också läsa lite svenska bloggar, nu när den delen av världen vaknat och kanske kommentera på en eller två. Spana lite på eBay-auktionerna jag har på bevakning och fundera på om jag missat nåt på min A4-långa lista med vad-som-ska-fixas/köpas-innan-bebisleverans...tidsstressen börjar så smått infinna sig. Å så kan man klappa på magen som guppar rytmiskt då bebisen lärt sig en ny färdighet....att hicka.

Fredagen är tydligen Lakritsdagen och får väl firas på lämpligt sätt. Maken smygstartade en dag tidigt genom att smaka lite på Marabou Black-lakritschokladen som kom i Sverige-paketet och funderade visst på att avrunda fredagskvällen med en espresso vitti (espresso med sambucca i). Jag är inte fullt så lakritstokig som honom och håller nog mitt firande på en lägre nivå...typ färgmässig genom att få in de sista tidningsutdragen i mina svarta pärmar.

Mycket svammel blir det, men nu ska jag försöka mig på det där med sömn igen. Om min hyresgäst så tillåter vill säga.

Happy Lakritsdag på er!

Inga kommentarer: