tisdag 16 april 2013

3 år - igen


Idag är det tre år sedan vi satte foten på kalifornisk mark...tre år och en dag sedan vi landade i USA. Vi var med på ett av de sista planen som lämnade Kastrups flygplats (Köpenhamn) då det var den natten som vulkanen på Island behagade bli lite putt på världen och spy ur sig aska en masse. Eftersom vi ägnat hela natten åt packning hade vi inte direkt kollat på några nyheter så att det var kaos mest överallt fick vi veta på tåget till Danmark och när vi kom in på flygplatsen var det precis fullsmockat med folk och tv-team.

Vi blev många timmar försenade, men kom iväg till slut. När vi landade i Chicago var tiden mer än knapp så när vi kommit igenom immigration sprang vi genom hela flygplatsen för att hinna med anslutande flyg till SFO, men det ville sig inte. Boardingskyltarna blinkade fortfarande, men gaten hade precis stängts. Det blev en natt på Hilton O'Hare (som flygbolaget betalade) och efter en natts sömn kom vi med den första flighten västerut.

Vi hämtades upp av en kompis, fick strula lite med lägenhetsfolket och sen kunde vi till slut inkvartera oss i vårt nya, möbellösa hem. Att få duscha och byta kläder (vi hade inget ombyte med på hotellet i Chicago) var himmelskt å sen stack vi till IKEA å så en sväng till mataffären. Första natten spenderades på en lånad luftmadrass och sen rullade det på.

Det var vår 16:e april 2010. Nu är det den 16:e april 2013. Vi väntar bebis, bor i (hyrt) hus och jag ska spendera dagen med att bl a sy gardiner till barnkammaren. Mycket kan förändras på några år. Vi startade dagen med makens favorit, pannkakor, och det lutar åt att den kommer avslutas med en banankaka då det ligger ett par brunprickiga stackare i fruktskålen och väntar på att bli använda. I övrigt blir det nog inte så mycket mer firande än så, men tänk er...tre år redan...

2 kommentarer:

Emelie sa...

Ja tänk vad tiden går. Vi hoppas ju att ni stannar typ tre år till så att vi hinner komma och hälsa på - men ännu hellre att ni flyttar hemåt igen såklart.

Erika sa...

Emelie: Ja, vi får väl se vad som händer. Det kan bli vilket som, beroende på visum å green card-ansökningar å så. :)