onsdag 5 december 2012

Middagstips


Kvällens middag blev något så exotiskt som köttfärssoppa, lite kryddig sådan med kanel och kardemumma, moussaka i soppskål typ. Rekommenderas i varje fall och receptet hittar ni på ICAs hemsida: här.

Eller här nedanför...

Köttfärssoppa med kardemumma
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 paprika
400 g köttfärs
1 msk olja
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
salt och peppar
1 smulad köttbuljongtärning (jag använde 1 msk av Renée Voltaires Lantbuljong)
500 g krossade tomater
6 dl vatten
bladpersilja

Till servering
yoghurt
bröd

Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Skala, ansa och skär potatisar och paprika i tärningar.
2. Bryn köttfärs i olja i en gryta. Krydda med malen kanel, hela kardemummakärnor stötta, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2-3 min. Tillsätt smulad köttbuljongtärning.
3. Häll över krossade tomater och vatten. Rör om och låt koka upp. Rör i potatis och paprika låt soppan koka under lock ca 20 min.
4. Rör ner strimlad bladpersilja.
5. Servera soppan med yoghurt och bröd.

Vi åt soppan med ett surdegsbröd med valnötter. Smör och ost på och sen skjuts ner i magen...mycket mumsigt.

Smaklig spis!

Inga kommentarer: