tisdag 11 oktober 2011

Guldstjärna


En gång i tiden joinade jag Viktväktarna. Det var inför vårt bröllop och tja, det gick väl inte så där himla bra. Deras filosofi må ha hjälpt många, men jag blev mest matfixerad och lyckades säkert gå ner ett helt kilo. En grej jag minns därifrån är i varje fall att när man gick på invägningarna varje vecka och fick sina alldeles för höga siffror nerklottrade i ett häfte så kunde man med lite tur få sig en guldstjärna. En guldstjärna i häftet betydde att man gått ner 10% av sin vikt och det är ju inte helt dåligt.

På min hemmabyggda lågkolhydratsresa (framtvingad av otrevliga mediciner visserligen, men resultatet är detsamma) så har jag nu nått guldstjärnestatus. :) Vågen har legat och fladdrat runt 85 eller strax över i flera år, men gick så sakteliga ner under sommaren och nu droppas runt 0,5 kg varje vecka. Vågen är, som jag tidigare skrivit om, smått oberäknelig, men igår visade den alltså på en minskning om si så där 8,5 kg. *hurra*

Jag kan inte säga att jag ser någon direkt skillnad, möjligen lite runt midjan. På kläderna märks det desto mer, jeansen måste dras åt ett par hål extra på skärpet och linnebyxor är svårburna då de liksom nästan ramlar av. Idag grävde jag dessutom fram en låda med kläder jag tycker om, men som...hmm...krympt i garderoben de senaste åren. Gissa vad? Av fyra par byxor i lådan kan jag nu komma i tre av dem. Nog för att där fortfarande är en hel del mjukhet kvar på magen, men att fortfarande kunna andas efter att byxknappen knäppts är en framgång i sig.

Grattis till mig, typ. :)

13 kommentarer:

Emelie sa...

Uj så bra, imponerad. Avis...

yllet sa...

Ja men verkligen grattis! det är ju jättebra kämpat.

Erika sa...

Emelie: Tack!

yllet: Tack! Sådär himla kul är det ju inte, blir mycket ångkokt broccoli, men skönt att det ger lite resultat iaf. :)

Sara sa...

yey, du är ju apduktig! jag måste skärpa mig jag också, ska börja med beach 12 nu.

På måndag... ;)

Erika sa...

hedgehog-sara: Tack! Du har ju gjort viktresan med superresultat så jag tror inte Beach -12 blir nåt problem för dig. :)

Livet runt 30...5 sa...

Jättegrattis! Själv sliter jag som ett djur (viss överdrift) på gymmet för att nå önskat resultat men det verkar avlägset...

Erika sa...

Livet runt 30...5: Tack! Gymmet har inte sett mig på länge, fast medlemskapet finns kvar. Kör promenader nu så får vi se om jag kan pallra mig iväg för "riktig" träning så småningom. :)

anna of sweden sa...

Grattis! Typ. ;)

anna of sweden sa...

Och nu har jag läst ifatt mig lite här. Tappade bort dig under sommaruppehållet ...

Lycka till med ert stora "projekt". Håller tummarna för att allt ska gå bra.

Fröken Frodig sa...

Grymt jobbat! Har tappat 10-11 kg själv, men efter jag började plugga i höst har jag redan gått upp nästan 2... Får ta nya tag!

Erika sa...

anna of sweden: Tack! Ja, det är många bloggar att hålla reda på, jag tappade ju nästan bort mig själv under sommaren. :)

Fröken Frodig: 10-11 kg låter ju jättebra! Jag är osäker på om det är Metforminen eller enbart min kostomläggning som gjort att jag gått ner (eller en kombo), men jag hoppas på drygt lika mycket till...ja om jag inte blir gravid då, då lär det ju vända. :)

mis(s)match sa...

Så bra fastän tråkigt att det beror på nödvändiga mediciner. Men vet du vad! Då ska du inte ha köpstopp! Då ska du belöna dig själv istället!!! Ingenting bättre än välsittande byxor!!!

Erika sa...

mis(s)match: Tack, nu har jag handlat lite. :)