fredag 14 oktober 2011

Fint ska det va...fast inte alltid....


Har surfat runt lite bland några bloggar från favoriters länklistor. På så vis hamnade jag hos Esmes mamma. Jag har läst runt lite och fastnade bland annat för det här inlägget. Hon skriver om det, enligt vissa, omöjliga i att kombinera vad som räknas som bra och dålig tv. Att vara djup och allvarlig och spendera sin kväll tittandes på Dokument Utifrån (bara ett exempel...inget att hetsa upp sig för...finns programmet ens kvar?) anses som bättre utnyttjad tid än att slötitta på Idol. Var sak har sin tid skulle jag vilja säga.

De senaste veckorna har jag mått allt annat än bra, snarare skit rent ut sagt. Huvudvärk 22+ timmar om dygnet, energinivåer i stil med Marianergraven och så lite schysst ögonsudd av kombon av de första två. Hormoner is the shit...verkligen. :P Efter ett negativt test häromdagen kunde jag stänga igen progesteron-pillerburken i ett par veckor och mår väldigt mycket bättre efter bara ett par dagar. Lite torr i ögonen och trevliga-veckan-kramp, men den lär släppa snart. Snart börjar historien om igen, men förra cykeln mådde jag iallafall okej av de inledande hormonerna så jag hoppas på detsamma den här gången. Å på ett bättre slutresultat såklart. :)

Nåväl, det jag ville komma till var att när världen snurrar för fort, man är trött (må det vara pga jobb, småbarn eller tillsatta hormoner) och koncentrationsnivån är allt annat än på topp så behövs de där programmen. De som inte hör hemma i de fina salongerna. Jag kan ärligt säga att de senaste veckorna hade varit om möjligt ännu jobbigare om jag inte haft Netflix och That 70's Show. Dryga 20 min långa avsnitt utan reklamavbrott, smått hjärndöda och vansinnigt roliga skämt, pubertetshumor och tonårsbesvär blandat med en rejäl dos Kahlúa (i serien alltså, jag är ju helt alkoholfri numera). En verklighetsflykt så god som någon och alldeles lagom för mitt värkande intressespann. Nu är alla 200 avsnitt färdigtittade (en del av dem hade redan klarats av tidigare under sensommaren) och det känns lite tomt.

Den stora frågan? Vad ska jag titta på nästa månad när pillerburken öppnas på nytt och matthet och huvudvärk åter blir mer regel än undantag? Förslag mottages tacksamt. :)

Inga kommentarer: