måndag 6 juni 2011

Å så söderut igen


Vi närmar oss Skåne, men gjorde ett stopp hos en vän i Växjö där vi fått den svenskaste av sommarmat på självaste nationaldan - flintastek, kryddiga korvar och färskpotatis. Vienettan till efterrätt gjorde inte ont den heller. :)

Frukost blev det förstås i Gävle och en fika hanns med på Saltå Kvarn i Järna där fotot är taget. Tjusiga "krukor" på borden och riktigt goda kanelbullar. Å så alla snygga förpackningar i butiken. Rekommenderas!

Vi firar alltså den 6:e juni med att bila genom en rätt stor del av vårt avlånga land och njuter av det ovanligt varma vädret genom rutan. Toppnotering längs E4:an var runt Gränna - 31 grader! Vi har sett blommande syren, en pytteliten; jättesöt hundvalp och så många Volvosar att det inte är någon tvekan om vilket land vi befinner oss. Å om en stund rattar vi bilen vidare de sista milen mot den väntande hotellsängen.

Go'natt på er!

Edit: Rubriker är bra har jag hört...nu finns det en sådan också. Skyller på tillfällig sinnesförvirring pga värmeslag. :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Järna!!! Där bodde vi mellan 2003 och 2009 (innan vi flyttade hit ner) och våra två äldsta söner bor i ett hus där nu. Saltå har gott fika men nästa gång du stannar i Järna ska du fika på Lilla Maräng inne i Järna, deras chokladtårta!!! Absolut den godaste i världen! Deras bullar sååå goda och bröd som smakar ljuvligt! Tur att jag ska till Järna snart ;-)

Erika sa...

brysselkakan: Ha ha...känns som om vår road trip genom Sverige följer ditt liv på nåt vis. :) Har du bott i Varberg också? Dit beger vi oss till helgen nämligen. :) Lilla Maräng säger du, får ha det i åtanke till nästa gång vi är ute och kör i de krokarna, tack för tipset.

Anonym sa...

Varberg? Nä, inte bott där men min mormor och morfar hade en väderkvarn som sommarstuga under hela min barndom, den låg utanför Varberg i Väröbacka!!! Om du klämt in Eksjö, Jönköping och Östersund så hade du fått med det mesta av mitt liv ;-)

Erika sa...

brysselkakan: Oj oj, du skulle bara veta! Jag hittade ingen mailadress till dig, men maila mig gärna på appelskrutt snabela xnk punkt nu så ska du få höra. :)

Anonym sa...

Varberg verkar farligt just nu:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13137449.ab