fredag 3 juni 2011

Sol å sånt


Vi lämnade ett regnigt Kalifornien för ett par dagar sedan och möttes av ett högsommarvarmt och soligt Malmö. Vi höll oss faktiskt vakna hyfsat länge trots sömnbristen som kickat in efter den miljarder timmar långa flygningen. Att vi inte totalkollapsade så snart vi checkat in på hotellet har nog egentligen bara med den lyckade uppgraderingen till business class att göra. Business = plats att sträcka ut sig så man får sova. Sen är det lite flashigare mat också, men det är klart underordnat benutrymmet.

Idag har jag gjort ett första spanande på stan. En del butiker har öppnat, andra slagit igen och några flyttat på sig. Det märks att det är klämdag då det varit sjukt mycket folk överallt och uppenbarligen har såväl Köpenhamnare som Stockholmare satsat på en långhelg då båda språken/dialekterna flödat kring mig vart jag än gått. Lite shopping har det blivit med, en klänning från Lindex som utan tvekan skulle dölja begynnande åttlingar, nu har jag inga planer på just åttlingar, men sommaren kommer garanterat bjuda på dagar när det är klibbigt och varmt och då är något überluftigt bra att ha i garderoben. En tröja, en skål och en inflyttningspresent slank ner i påsarna och så fikades det såklart, vi är ju trots allt i fikandets mecka. :)

Ett besök hos svärföräldrarna väntar i helgen vilket innebär 8 h bilresa enkel väg och på måndag kväll är vi tillbaka i söder igen och sen ska den där ansiktsbehandlingen äntligen bli av. Å så ska jag se om Malmö Konstmuseum Moderna Museet har den där finfina Mjölk-planschen. Fullt upp med andra ord.

Så...hur känns det att vara tillbaks på hemmaplan då? Jodå, helt okej. Suget efter en Delicatoboll kunde stillas i närmaste matbutik och krävde inte en tripp till IKEA, man hittar överallt och maten smakar som man är van vid. Sen är det smått störigt att man inte, som i staterna, kan ta med sig dricka och sånt in i butikerna när man strosar runt och kikar på varorna, just det var väldigt lätt att vänja sig vid när vi flyttade.

Nu ska jag bläddra lite i min Plaza Interiör och invänta maken så vi kan hitta oss lite mat.

Trevlig helg på er!

Edit: Sådär, länkar uppdaterade...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh... jag längtar till Sverige när jag läser... fika... Lindex... Men snart åker vi oxå hoppas jag!

Erika sa...

brysselkakan: Du har ju i allafall en något kortare resa framför dig, håller tummarna för att du får njuta svenskt sommarväder snart du med. :)

Anonym sa...

Jo, geografiskt kortare men eftersom vi kör och ska ända till Stockholm så tar det sådär 15-18 timmar i bil... fast vi sover någonstans på vägen oxå.
Och vet du!? Det är så himla varmt här att jag nästan vill att det ska vara lite vanlig sval sommar i Sverige!

Anonym sa...

Googla Affisch mjölk Mikael Reuter så lär du hitta flera webbshoppar som har den om du inte hittade den på Moderna.

Erika sa...

brysselkakan: Många timmar i bil ör drygt, men med några fikapauser och bensträckare ska det nog gå det med.

Mjölk-planschen finns hos Favoritsaker.se också så alternativet är att höra med dem om de kan ordna en snabb leverans. :)