onsdag 4 maj 2011

Feeling hot, hot, hot


Majvädret verkar ha fått storvansinne här i Bay Area och om jag haft en termometer (vilket jag inte har) hade den visat på en bra bit över 30 grader. Så vad gör man då en varm dag som denna? Ligger vid poolen? Nope, man shoppar. En klänning till ett bröllop vi ska på i Napa (= wine country, norr om San Francisco) nästa helg. Första amerikanska bröllopet, eller halvamerikanska iaf då brudgummen är svensk.

Jag hade min vana trogen pre-shoppat online vilket i princip innebär att jag surfar runt och letar presumtiva kandidater till vad det nu är jag behöver. Butiker som har nån typ av "in store availability"-knapp får pluspoäng då jag kan se om plagget finns i butiken jag tänkte besöka eller ej. Dress code för den här happeningen är semi-formal vilket är motsvarande det svenska kavaj eller mörk kostym på ett ungefär. Typ inte jeans och heller inte frack/långklänning. Sen tror jag väl knappast vi hade blivit utkastade om vi kom i nåt av dem, men nån måtta får det vara. I mitt runtsurfande hittade jag en klänningNordstrom och jodå, den fanns i en storlek som jag med en gnutta tur skulle kunna klämma mig ner i. Väl i butiken provades klänningen och *trumvirvel* den passade (jag kunde både gå, sitta och andas - trevligt)...provade några andra som satt mindre bra och köpte till slut den första.

Så vad tror ni? Kan den här med vita, högklackade sandaletter; en ljusblå pashmina (båda finns redan i garderoben) och en liten väska passa? Å nä...det är inte bloggerskan som poserar på bilden. :P


Bild lånad från: http://www.nordstrom.com

2 kommentarer:

Fröken Frodig sa...

Jättefin, vårigt med lite färg! Har förstått att många kommer i svart på amerikanska bröllop. Visserligen köper jag gärna svarta kläder jag med, men just på bröllop/dop/konfirmation så tycker jag det är fint med lite mer färg. Lite gladare :)

Erika sa...

Fröken Frodig: Tack! Jag har själv gått i den svarta fällan och min garderob består till allt för stor del av svart och grått. Just på bröllop har jag dock väldigt svårt för konceptet att bära svart (förutom när det gäller skor/accessoarer). Här över är det, som du säger, ganska vanligt och reglerna börjar luckras upp allt mer och en del tycker att hela outfits i créme eller offwhite är okej det med. Jag håller mig nog ändå på den säkra sidan med en annan färgskala...