torsdag 5 maj 2011

Boka klipptid - check!


Imorgon kl 10.30 smäller det. Då ska jag sitta i en frisörstol på en salong ett par kvarter härifrån och se lockarna, eller delar av dem i allafall, falla. Det är svårt och lite läskigt att välja frisör på ett nytt ställe, i brist på rekommendationer fick yelp.com rädda mig och stället jag ska till har fått 4½ stjärna av 5 så det bådar gott. Å tjejen som gjorde bokningen har släkt från Sverige och kunde lite, lite svenska och sånt är alltid kul.

Jag fick en alldeles gratis konsultation (ganska vanligt häröver) och fick gå igenom vad jag ville ha gjort och frisören gav förslag och råd och imorgon är det alltså dags. Får se om jag känner igen mig själv när jag går därifrån...

Om någon undrar hur jag lyckats att inte hitta någon frisör under det hela året vi varit här så har jag lyckats förhala det ganska så bra genom att klippa mig när vi varit hemma i Sverige. Nu är det dock 5-6 månader sedan och håret som var i drygt käklängd då är nu nere och släpar på axlarna och i desperat behov av omsorg. Som ni märker stämmer den där nidbilden av hemmafrun som får håret lagt varje vecka inte riktigt överens med mig, men vem vet, kanske är bollen i rullning nu. :)

Rapport kommer imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här med frisörer utomlands är inte lätt... Jag trodde väl innan jag flyttade att det bara skulle vara språket som krånglade hos frissan men nä... de klipper inte som i Sverige! Här i Belgien är det liksom 10 min klipp och 30 min styling och två veckor senare är du långhårig igen... fast billigt är det!
Lycka till nu!

Erika sa...

brysselkakan: De kulturella skillnaderna märks helt klart vid fler tillfällen än man kan tro. Här låg fokusen på klippningen, även om stylingen tog sin tid den med. Priserna var även de helt okej, en bra bit under vad jag betalt i Sverige iaf. :)