fredag 6 maj 2011

Nyfriserad


Sådär, nu är jag både kortare och lättare. När håret gått från att ha någon typ av frisyrliknande status till att hänga och vara sååå tråkigt och ganska så omöjligt att ha att göra med så är ett frisörbesök en stor förändring. Helt plötsligt har jag hår som inte bara är friskt utan även ser så ut, en frisyr och inget som fastnar i sjalar och skortkragar. *skönt* Jag har ju dessutom kommit över min det-är-så-jobbigt-att-hitta-en-bra-frisör-fas i och med dagens besök och bara det är ju trevligt i sig.

Hur var då det där besöket? Mycket bra. Kunnigt. Med trevlig personal och skön atmosfär. Jag kommer definitivt gå dit igen och kan nu stoltsera med inte bara en bra frisör hemma i Sverige utan även en i USA.

När jag kom dit visade det sig att min frisör låg något efter och sånt är ju ganska så vanligt. Inga problem för min del, jag blev erbjuden något att dricka och pausade en stund innan en av de andra tjejerna tvättade mitt hår och min frisör, Kristin, tog vid. Hon klippte och klippte, ställde frågor och vi pratade om lite allt möjligt. Hon undrade lite saker om Sverige då hon tidigare haft en kollega därifrån (jo, vi är många svenskar i Bay Area...). Sen sprayades det, fönades, sprayades lite till och finputsades innan allt var klart. Eftersom glasögonen var av under klippningen och jag därmed i princip blind blev det en överraskning att kika sig i spegeln. Längden var precis rätt, luggen likaså och håret verkar lagom uppklippt. Visserligen är det svårt att se riktigt förrän man tvättat och stylat (ja eller försökt i allafall) själv, men jag är nöjd.

Lägg dessutom till priset, $45 (~ 280 SEK) + $10 i dricks till frisören och $3 till schamponeringstjejen och det faktum att salongen ligger mindre än 5 minuters promenad hemifrån och jag skulle vilja säga att vi har en vinnare. :)

Inga kommentarer: