söndag 30 januari 2011

Vaniljbulle och chokladbiskvi - lördagsfika deluxe


Alltså fy på mig... Igår skulle vi på en liten grillhappening hos vänner och det kom ett önskemål (krav?! ;) ) från värdinnan att vi skulle ha vaniljbullar med oss i bagaget. Sagt och gjort...vaniljbullar i långpanna bakades, men inga foton togs! Å inga foton heller på de mini-chokladbiskvier som också följde med.

Jag lägger i allafall in recepten här lite senare så hoppas jag ni förlåter mitt snedsteg... :) Eller förresten, här finns chokladbiskvierna, men jag gjorde 24 istället för 12 och i min ugn fick bottnarna vara inne si så där en kvart, men det varierar ju beroende på ugn. Å 200 g choklad, 50 i smörkrämen och 150 att doppa i, räcker mer än väl...det blir choklad över som såklart kan smältas om och användas till en kladdkaka eller så. De är rätt mäktiga så mini-varianterna är egentligen mer lagom, fast lite pilligare att göra såklart.

Nu ska jag gå och rota lite bland den sista lådan med bakformar som nu släpats in från förrådet, får se var jag ska få plats med dem. Kok- och bakböckerna rymdes i bokhyllan iaf så där kan jag andas ut...finns t o m plats för fler. *jippie*

2 kommentarer:

Anki sa...

HEj
Undrar om du har något bra recept på cupkakes med frosting på som jag skulle kunna knåpa ihop.

Hälsningar Mamma

Erika sa...

Mamma har redan fått förslag från mig på annat håll, men om någon annan undrar finns det lite länkar här: http://appelskrutt.xnk.nu/2010/10/to-bake-or-not-to-bake.html och här: http://appelskrutt.xnk.nu/2009/10/fruktstund.html :)