fredag 28 januari 2011

Efter plugget...


En liten statusuppdatering så här på nattkröken kan väl komma till pass? Jag har ägnat den största tiden den här veckan åt min höstkurs där jag tyvär inte riktigt haft studiero under just hösten för att riktigt komma igenom det sista. Nu är de sista föreläsningarna dock avlyssnade(?!) och första tentan (39 av 39 rätt) samt andra tentan (11 av 11 rätt) skrivna. Full pott, inte dåligt va? Hemtentor is the shit helt klart.

Den sista uppgiften var att skriva si så där 2-3 sidor om hur diverse fynd och platser visar på kontakter mellan Medelhavsområdet och Nordeuropa under bronsåldern. Ja alltså kursen jag läste var en översiktsvariant i arkeologi, de forntida civilisationernas sådan...tänk Egypten, Mesopotamien (nuvarande Irak) och Grekland...å så lite nordbor på det. Skrivuppgiften blev klar nu ikväll och skickades in till läraren i faktiskt väldigt god tid för att vara mig, deadline var ju inte förrän den 31:e!

Nu tar jag vinterlov eller nåt sånt fram till på måndag-tisdag någon gång när boken för vårkursen ska landa på dörrmattan och då blir det till att läsa ikapp lite eftersom den visst började redan förra veckan. Klurigt det här med terminsstarter... Nåja, det lär inte vara någon större skada skedd, jag turbopluggar...fixar de två inledande veckouppgifterna och är sedan på banan igen.

Framöver kommer jag ha en inlämningsuppgift alt ett quiz varje måndag fram till sommaren, lite ovant med tanke på att de kurser jag läst hittills har inneburit si så där en uppgift varannan månad, men, men...man vänjer väl sig. Vad jag ska läsa? Cellbiologi minsann, Livets Molekyler på distans till Umeå Universitet, ska bli skojsigt. Cellkärnor och mitokondrier å sånt är faktiskt himla intressant och förhoppningsvis lär jag mig massvis mycket att briljera med på alla coctailpartyn jag (inte) går på hela tiden. :)

Nu återgår jag till min paus, återkommer efter "lovet". I helgen hoppas jag vi får ordning även på de flyttlådor med makens prylar, ska bli skönt att få tillbaka lite luft i lägenheten igen.

Kram på er - å trevlig helg!

3 kommentarer:

Frida sa...

kul! men jag måste gör dig besviken, kunskaper i cellbiologi gör sig sällan på cocktaiparyn.

/dr i medicinsk biokemi, får aldrig frågor om mitt jobb på partyn. inte mer än en i alla fall...

Erika sa...

Frida: Som tur är går jag aldrig på cocktailpartyn så det ska nog funka ändå. Å förresten...om vi skulle hamna på samma party nångång så hade jag gärna hört mer om ditt jobb, så det så. :)

Fröken Frodig sa...

Båda kurserna låter roliga tycker jag. Och för att låta riktigt klyschig så väger kunskap aldrig tungt. Säger jag som aldrig blev klar med vare sej uppsats eller ett antal kvällskurser på högskolan...