tisdag 11 januari 2011

Våfflor - swedish style!


Igår invigdes våffeljärnet så äntligen, det har inte riktigt blivit tillfälle tidigare. Mormors recept på äggvåfflor letades som vanligt fram i mitt tummade skrivhäfte.

Det luktade lite skumt i början så där som ny elektronik kan göra och första våfflan åkte i soporna, men sen körde vi på. Man fick smörja laggarna så att våfflan inte fastnade på "non-stick-beläggningen", men annars gick det bra.

De gräddades, fick fin färg och var precis lika mumsiga som hemma i Sverige.

Nästa provprojekt blir frasvåfflor - utan mix. Det har jag aldrig gjort...nån som har ett bra recept att dela med sig av?

2 kommentarer:

Anonym sa...

5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
6 dl mjölk
200 g smält margarin (kan nog minskas)
1 dl kallt vatten
2 ägg
salt+socker (har inga mått på det... kanske 1 tsk salt och socker efter smak?)

Ja, sedan gör du som med pannkakor, dvs vispa ihop allt med hälften av mjölken till en slät smet och sedan resten av mjölken.

Erika sa...

brysselkakan: Tackar! :)