söndag 12 december 2010

The midnight baker strikes again


Då var vi här igen... Det är "miss i nassen", huset är tyst och ute är det mörkt. En saffransdeg har fått kalljäsa i kylen hela dagen och större delen av kvällen medan vi varit iväg på annat, ätit middag och tittat på tv. Efter si så där 12-13 timmar ansåg jag den vara färdigjäst och bakade ut två dussin lussekatter som nu jäst igen, russinats och äggpenslats, bakats av och som svalnar så sött på galler. Själv tittar jag på filmtrailers på YouTube och väntar på att katterna ska bli svala nog att förflyttas till påsar innan jag förflyttar mig till sängen.

Det är något visst med att baka nattetid...jag tror det är det där lugnet som oftast råder då...det är rofyllt på ett sätt. Även om man gäspar ibland. :)

Imorgon (idag) eftermiddag blir det glöggfika med några vänner, ovan nämnda lussekatter, pepparkakor och julgodiset från tidigare i veckan, mysigt värre.

Trevlig tredje advent på er!

Lussekatter i väntan på ugnen...

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Så husligt! Själv är jag sämst i världen på bak så mina lussekatter blir från affären.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Jag tycker det är ganska så rogivande att baka, laga mat däremot är en annan femma...hu så tråkigt. Lussekatter är lite småklurigt att hitta i affärerna här över dock så vill man ha sådana blir det till att baka själv. :)