Nu har vi ju inte samma kyla här som i Sverige (vädret häröver verkar hålla sig runt +10-15 grader), men när man hittar ett recept som består av varm choklad, pepparmintsnaps och vispgrädde då kan man faktiskt inte annat än att prova.
Receptet är från boken Nigella Christmas och finns både på orginalspråk och översatt till svenska. Min är lånad från biblioteket och därmed på engelska, men jag har gjort en snabböversättning av måtten i receptet nedan.
Hot Schnocolate, 2 muggar
2 cups / 5 dl standardmjölk
1/2 cup / drygt 1 dl hackad mörk choklad (blev runt 60-70 g 70% Lindt för mig)
4 teaspoons / 4 teskedar socker
1 oz measure / 3 cl dvs 2 matskedar pepparmintsnaps (vi använde Minttu)
Till servering:
1/2 cup / drygt 1 dl vispgrädde
Ev några krossade polkagrisar alt hackad choklad
* Vispa grädden, ställ åt sidan.
* Häll mjölk och den hackade chokladen i en kastrull och värm långsamt tills chokladen smält.
* Häll i sockret och värm till strax under kokpunkten, chokladmjölken får inte koka.
* Ta kastrullen av värmen och rör ner pepparmintsnapsen.
* Häll chokladen i två muggar, toppa med vispad grädde och ev krossade polkagrisar eller hackad choklad.
Den som vill ha en alkoholfri variant kan byta ut snapsen mot ett par droppar pepparmintsarom.
Om det är någon som undrar över namnet är det en ordlek på "schnapps" som snaps heter på engelska och "chocolate" vilket blir "schnocolate". :)
måndag 27 december 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar